Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    сир 9% 1 пачка 250 г
    яйце 1 шт.
    цукровий пісок 1-2 ст. л.
    борошно 1 ст. л. з верхом + борошно для обвалки
    олія для смаження
    для соусу:
    сік і цедра 1 апельсина
    вершки 100 мл
    ванільний цукор за смаком
    куркума
    мак 1 ч. л. або макова суміш для пирогів 1 ст. л.
    В миску покласти сир, вбити яйце. Всипати цукровий пісок. Додати борошно, гарненько все перемішати. Беремо частина сирної маси, кладемо на борошно, обвалюємо і формуємо сирники.
    Розігріти олію в сковороді і обсмажити сирники до золотистого кольору з двох сторін. В сковороду або сотейник вичавити апельсиновий сік, поставити на плиту. Влити вершки.
    Додати ванільний цукор. Всипати куркуму, перемішати. Додати мак, перемішати. Готові сирники перекласти в порційні форми.
    Залити соусом. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 10-12 хвилин.
    Подати сирники до столу, посипати цукровою пудрою.
    Приємного апетиту!