Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Для тіста:
    1 яйце
    100 г цукрового піску
    100 г вершкового масла
    Третина склянки молока або вершків
    1 ст.л. сметани
    350 г борошна
    Підлога-пакетики розпушувача
    Ванілін
    Сіль на кінчику ножа
    Для начинки:
    1-2 яблука
    1 склянку смородини
    Для заливки:
    1 яйце
    0.7 склянки цукрового піску
    2-3 ст.л. сметани
    1-2 ст. л. борошна або крохмалю
    Приготування:
    Збиваємо яйце з цукром, додати розтоплене масло, інші інгредієнти, замішуємо тісто. Тісто повинне бути не дуже круте, так пиріг вийде більш ніжним. У теж час тісто не повинно липнути до рук і робочої поверхні.
    Відокремити близько двох третин готового тіста і розкачати основу пирога. Основу викласти в змащену маслом форму для пирога, або глибоку сковороду.
    Зі стінок форми повинні бути досить високі борти з тіста, щоб начинка не виливалася під час випічки. Розкласти порізані скибочками яблука і підготовлену смородину.
    Готуємо заливку: просто збиваємо разом яйце, цукор, сметану. Обов'язково додати борошно або крохмаль! Вилити заливку на ягідну начинку, акуратно і рівномірно розподіляючи його по поверхности.Остаток тесту використовуємо для оформлення пирога.
    Вирізаємо смужки з тіста, викладаємо ґрати, прикрашаємо квіточками, сердечками, словом, щосили використовуємо свою фанатазию. Зверху пиріг потрібно змастити збитим яйцем.
    Підготовлений пиріг випікати в нагрітій до 175С духовці близько 25 хвилин.
    Примітка:
    Ягоди можна використовувати будь-які, як свіжі, так і заморожені, яблуко додається за бажанням
    Фото і рецепт: DinaDina