Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Сконы - це смачні м'які булочки з шматочками полуниці. Смачно і гарячі і холодні. Варіантів багато, але сконы з полуницею виграшно відрізняються яскравим ягідним смаком і ароматом. Відразу розумієш - літо прийшло.
    Інгредієнти:
    полуниця - близько 200г;
    борошно 450г;
    розпушувач (пекарський порошок) - 1 ст.л.;
    цукор - 150г;
    вершкове масло - 120г;
    сіль - 1/2 ч.л.;
    апельсин - 1 шт.;
    йогурт - 125 мл;
    для прикраси: цукор (великі кристали) - 2 ст.л.
    Змішати борошно, розпушувач, цукор, сіль, нарізане кубиками охолоджене масло і порубати в крихту з допомогою ножа або в чаші комбайна.
    З зняти цедру апельсина (натерти на дрібній терці), вичавити сік (близько 125 мл).
    Кожну ягоду розрізати вздовж на 6-8 частин.
    Тісто покласти в миску (якщо готували в чаші комбайна), додати апельсинову цедру, полуницю і розмішати вилкою. Влити сік, йогурт і швидко вимісити однорідне м'яке тісто.
    Перекласти тісто на припудрену борошном дошку і качалкою або руками сформувати диск товщиною 2 см. Розділити ножем на 8-10 секторів.
    Розкласти отримані трикутні сконы на деко, застелене пекарської папером і посипати великим цукром (декоративним). Випікати в прогрітій до 200С духовці 20 хвилин.
    Сконы можна їсти і гарячими, і охолодженими.
    Автор: Олена Покровська