Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Королевська ватрушка - це різновид пирога з пісочного тіста з сирною начинкою. У сир для начинки можна додати фрукти або ягоди (я змішала сир з полуницею).
    Інгредієнти:
    борошно - 600г;
    вершкове масло - 200г;
    цукрова пудра - 150г;
    розпушувач - 2 ч. л.;
    для начинки:
    сир (обов'язково сухий) - 600г;
    цукор - 100-150г;
    яйця - 2 шт.;
    полуниця - за смаком;
    ванільна есенція - за смаком.
    За всіма правилами для приготування пісочного тіста вершкове масло повинне бути охолодженим. Але спробувавши варіант з м'яким маслом кімнатної температури, результат сподобався більше - тісто розсипчасте.
    Тому масло кімнатної температури розтерти міксером (на низьких швидкостях) з цукровою пудрою. Повинна вийти однорідна маса. Додати всю борошно і, використовуючи насадки для тіста, вимісити розсипчасте крупитчатое тісто, що нагадує кукурудзяну крупу.
    Сир протерти через сито, щоб він став повітряним. Яйця збити з цукром до тих, поки яєчна маса не стане майже білої. Можна окремо жовтки збити і білки, тоді шар начинки буде вище.
    Сир змішати з яйцями, перемішуючи знизу вгору. У полуниці видалити чашолистки, кожну ягоду розрізати вздовж приблизно на 4-6 частин. Додати сир, акуратно перемішати.
    На дно роз'ємною форми (діаметр не менше 23 см) покласти лист пекарської папери. Бортики форми змастити вершковим маслом. Висипати у форму приблизно 2/3 тесту, розрівняти і злегка притиснути долонями або ложкою.
    Поверх шару тесту рівномірно розподілити сирну начинку.Присыпать начинку залишилися пісочним тестом, злегка притиснути долонею.
    Випікати в попередньо прогрітій до 200 C духовці близько 1 години. Готовий пиріг залишити у формі поки він не охолоне. Теплий пиріг перенести на тарілку і розрізати на шматочки.
    Автор: Олена Покровська