Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Осінь – пора овочів! І як же обійти увагою руду красуню гарбуз! До чого вона універсальна - і перше, і друге, і в десерт годиться. А вже випічка з неї завжди красива і смачна! Наприклад, пряники з гарбуза - м'які, ароматні, з хрусткими гарбузовим насінням зверху…
    Інгредієнти:
    Пюре (гарбузова) - 130 г
    Масло вершкове - 40 г
    Яйце - 1 шт
    Борошно пшеничне - 200 г
    Розпушувач тесту - 1,5 ч. л.
    Цукор - 80 г
    Ванільний цукор - 1 пакет.
    Кориця - 1/2 ч. л.
    Імбир (мелений) - 1/2 ч. л.
    Сіль
    Кардамон (або мелений - 1/3 ч.л.) - 3 шт
    гарбузове Насіння (в тісто - 20г; для посипання - 20г) - 40 г
    Сметана (для змащування) - 3 ст. л.
    Приготування:
    Гарбуз запекти в духовці або мікрохвильовці. Розім'яти її в пюре. Борошно розтерти руками з вершковим маслом.
    Додати розпушувач, яйце, гарбузове пюре, гарбузове насіння, цукор, сіль, спеції, ванільний цукор. Кардамон розтерти в ступці. І все добре перемішати.
    Тісто має бути м'яким і в міру липким.
    Столовою ложкою викласти тісто на деко. Попередньо деко застелити папером для випічки або силіконовим килимком.
    Пряники змастити сметаною і обсипати гарбузовим насінням. Насіння крупно порубати ножем. Випікати 20-25 хвилин при температурі 180*.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Лианда