Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ще один швидкий і простий у приготуванні пиріг. Ніжний, ароматний, злегка вологий шоколадний брикет, з мигдальною ноткою і апельсиновим ароматом. Ніжний смак, результат обов'язково порадує! Заходьте на чашку чаю.
    Інгредієнти:
    великий Апельсин - 1 шт
    темний Шоколад (з вмістом какао більше 70 %) - 150 г
    Масло вершкове - 150 г
    Яйця - 4 шт
    мелений Мигдаль - 50 г
    Цукор - 150 г
    Приготування:
    Отже,приступимо. Для початку потрібно зварити апельсин. Так,так Ви не помилилися, саме зварити.
    Варимо апельсин у великій кількості води близько 1,5 години на невеликому вогні.
    Після закінчення часу апельсин прохолодні, ріжемо і якщо потрібно видалимо кісточки. Потім м'якоть разом з шкіркою подрібнюємо за допомогою блендера в пюре.
    Шоколад разом з маслом розтопимо на водяній бані та прохолодні.
    Білки відокремлюємо від жовтків. Далі збиваємо жовтки з сахором 120 грам до світлої пишної маси.
    До жовтків додаємо апельсинове пюре і мелений мигдаль, перемішуємо і виливаємо шоколад. Ще раз добре перемішуємо. Яєчні білки збиваємо в міцну піну,додамо цукор і збиваємо до освіти щільної маси.
    Шоколадну масу змішуємо з білками і виливаємо в рознімну форму 21-22 см застелений папером.
    Випікаємо наш пиріг 30 - 40 хвилин при температурі 190-200 градусів.
    готовий Пиріг. Найкраще подавати його холодним.
    Прекрасним доповненням будуть ванільне морозиво чи збиті вершки!
    Приємного чаювання!
    Фото і рецепт: olia999