Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ці печива в процесі випічки тріскаються, звідки і походить із назва (crinkles - зморшки, тріщини). А особливість цих печенюшек в тому, що вони дуже просто випікаються і при цьому красиво і ефектно виглядають.
    Потрібно лише мати на увазі, що ці печива варто готувати заздалегідь, так як потрібно поставити тісто на кілька годин або навіть на всю ніч у холодильник.
    Нам знадобиться:
    * 250 г кондитерського шоколаду
    * 60 г вершкового масла
    * 100 г цукру
    * 2 яйця великого розміру
    * 200 г борошна
    * 1 ложечка ванільної есенції
    * 1 ложечка сухих дріжджів
    * 1 щіпка солі
    * 80 г цукрової пудри
    Рецепт приготування шоколадного печива
    На водяній бані розтоплюємо шоколад, поламаний на шматки, і вершкове масло. Коли шоколад і масло розтануть, помішуємо до однорідної маси і залишаємо їх остигати.
    У цей час розбиваємо яйця, додаємо ваніль і білий цукор і збиваємо все це три хвилини. Поки не вийде біла маса. Перемішуємо з рідким шоколадом.
    В каструльку (або глибоке велике блюдо) висипаємо борошно, сухі дріжджі і сіль. Змішуємо з білою яєчною масою і шоколадної масою до тих пір, поки вийде однорідна текстура. Накриваємо каструльку плівкою і залишаємо в холодильнику на 3 години або навіть на всю ніч.
    після цього часу насипаємо в глибоке блюдо цукрову пудру. За допомогою звичайної ложки або ложки для кульок морозива робимо кульки з тіста. Обвалюємо їх в цукровій пудрі, щоб не було видно зовсім шоколадної маси.
    Деко покриваємо папером для випікання, духовку розігріваємо при температурі 180 градусів. Випікаємо печиво 12 хвилин. Залишаємо охолонути.
    Приємного чаювання!