Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже часто бездріжджове тісто листкове використовується господинями для випічки смачних десертів - солодких пирогів, булочок, круасанів. Адже з листкового тіста можна приготувати не тільки солодку випічку, але й повноцінні другі страви, гаряче. Я поділюся з вами рецептами моїх улюблених м'ясних пирогів, основою для яких служить листкове бездріжджове тісто.
    Листковий пиріг з м'ясом і грибами
    Цей рулет не тільки дуже смачний, але й дуже красивий. Його можна подати і до святкового столу, і до щоденного, адже він дуже просто і швидко готується. Нам знадобиться трохи обсмажена м'ясний фарш, ви можете взяти телятину, курку, свинину або баранину - те, що вам більше подобається.
    Крім фаршу знадобиться ріпчаста цибуля, сир твердий на зразок пармезану, часник, сметана і гриби. Я люблю білі гриби, але можна використовувати будь-які. Спочатку приготуємо начинку. Дрібно поріжемо гриби, порубаємо кілька зубчиків часнику і половину головки цибулі, додамо обсмажений фарш, пару ложок сметани, тертий сир і ретельно перемішуємо.
    Точні розміри вказувати не буду, бо вийде смачно в будь-якому разі! Хтось любить, щоб начинки було більше, а хто-то любитель печеної здоби. Головне не переборщити зі сметаною, інакше начинка вийде рідкуватою і пиріг не спечеться всередині.
    При бажанні можна додати спеції - перець, прованські трави, але це не обов'язково, начинка і так вийде дуже ніжна і ароматна! Готову начинку акуратно викладаємо на аркуші тонко розкачаного листкового тіста і загортаємо в рулет.
    Зверху змажемо наш рулет збитим яйцем, щоб при запіканні вийшла гарна рум'яна скоринка. Замість яйця ви також можете використовувати решту тертий сир. Трохи посипте їм згори рулет і відправляйте в розігріту духовку. З'явилася апетитна золотава скоринка, а кухня наповнилася привабливим ароматом запеченого м'яса і свіжої випічки? Просимо до столу, наш рулет готовий! Подаємо його гарячим, попередньо розрізавши на порційні шматки.
    Листковий пиріг з бринзою, куркою і травами
    Крім листкового тіста нам знадобиться одне сире яйце, відварна куряча грудка, бринза або інший солоний сир, а також свіжа зелень - базилік, петрушка, кріп, кінза тощо. Курячу грудинку дрібно порубаємо, бринзу наріжемо невеликими кубиками, присмачимо начинку великою кількістю зелені та загорнемо рулетом в листкове тісто.
    Рулет злегка наколемо виделкою і змажемо збитим яйцем, а потім відправимо в розігріту до температури 180 градусів духовку. Як тільки побачите апетитну золотисту скориночку на брикеті - він готовий! Листковий пиріг з бринзою та куркою дуже смачний, як у гарячому, так і в холодному вигляді.
    Його можна подати до столу в якості повноцінного ситного обіду або вечері, а також як друге гаряче на обід. Всім, хто любить пиріг, раджу поекспериментувати з листковим тестом і придумати свої нові рецепти, адже бездріжджове листкове тісто зовсім не примхлива, з його допомогою можна дуже легко приготувати кулінарний шедевр, витративши на це зовсім небагато часу.
    Для начинки ви можете використовувати не тільки м'ясний або курячий фарш, але і бекон, ковбаси, сосиски - все, що знайдете в холодильнику. Відмінно поєднуються з м'ясною начинкою сир і картопля, їх також можна додати до пиріг. Буду дуже рада, якщо когось ця стаття надихне на кулінарні експерименти. Приємного апетиту!
    Автор статті: Вікторія Бєлкіна