Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Гужеры - це заварні булочки з різними добавками. А вирішила приготувати для гужеров начинку з вершкового крему з підкопченої сьомгою і огірком (свіжим, але можна маринованою). Вийшла закуска, яка не тільки добре виглядає на столі, але і просто смачно.
    для тіста:
    вода (або молоко) - 250 мл;
    вершкове масло - 100г;
    борошно - 160г;
    яйце - 5 шт.;
    сир (Эмменталер) - 160г;
    сіль морська) - 1 ч.л.;
    мускатний горіх,
    чорний перець - за смаком;
    для прикраси:
    кунжут (світлий) - 1-2 ч.л.;
    для начинки:
    сьомга (підкопчений) - 300г;
    вершковий сир (філадельфія) - 500 мл;
    огірок (свіжий або маринований) - 1 шт.;
    кріп - за смаком;
    желатин – 14г;
    сіль - 1/2-1 ч.л.
    Філе підкопченої червоної риби нарізати дрібними шматочками. Кропу вимити, обсушити на рушник і дрібно посікти. З огірка зрізати шкірку, вирізати насіння і натерти на крупній тертці. Віджати з тертих огірків сік.
    Для начинки желатин насипати в миску, додати кілька ложок холодної води (або огірковий сік) і залишити приблизно на 30 хвилин.
    Змішати вершковий сир, рибу і кріп. Додати приблизно 1/2 чайної ложки дрібної солі.
    Миску з желатином перенести на водяну баню, дочекатися, коли желатин розплавитися (не кип'ятити!) і цівкою, помішуючи додати в рибну суміш. Прибрати миску з начинкою в холодильник на 30-60 хвилин, щоб начинка загусла.
    У кожної заварний булочки зрізати верхівку.
    Наповнити гужеры начинкою (по 1-2 ч.л.), накрити зрізаною верхівкою і сервірувати на тарілі. Закуска готова.
    Автор: Олена Покровська