Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • У цьому році Рудий пиріг на новорічному столі був в тему. Оскільки цей рік був оголошений роком Кролика, то для нього, пухнастого і вухастого, спекла морквяний пиріг.
    Інгредієнти:
    Борошно - 200 г
    Морква - 200 г
    Олія рослинна - 130 мл
    Цукор - 130 г
    Ананас (консервований) - 100 г
    Горіхи волоські - 50 г
    Яйце - 2 шт
    Стружка кокосова - 2 ст. л.
    Сода - 1 ч. л.
    Розпушувач тесту - 1/2 ч. л.
    Кориця - 1/2 ч. л.
    Сіль - 1/2 ч. л.
    Цукрова пудра (для крему) - 200 г
    Сир вершковий - 200 г
    Масло вершкове - 50 г
    Приготування:
    Нарізати ананас дрібними шматочками. Подрібніть горіхи. Моркву натерти на дрібній терці. Борошно просіяти з содою, розпушувачем, сіллю і корицею.
    Збиваємо яйця три хвилини, поступово додаючи цукор, продовжуємо збивати 5-7 хвилин, вливаємо тонкою цівкою олію, не припиняючи збивати.
    Яєчну суміш з'єднуємо з горіхами, ананасом, кокосовою стружкою, додаємо моркву і у три заходи додаємо борошно, швидко замішуємо тісто.
    Форму діаметром 21см застилаємо пекарської папером, змащуємо маслом, викладаємо тісто і в духовку на 1 годину. Випікаємо при 160 градусів.
    Поки випікається пиріг, робимо крем. Збиваємо розм'якшене масло з вершковим сиром, поступово додаючи цукрову пудру. Пиріг розрізаємо на 2 частини, промащуємо кремом.
    Виходить смачний, пишний пиріг.
    Фото і рецепт: Людмила Новосьолова