Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для цього кексу мені знадобився пакетик черемхового борошна. Кекс виходить шоколадного кольору, але особливий смак - черемховий. За бажанням в тісто можна додати молоті горіхи або родзинки.
    Інгредієнти:
    яйце - 4 шт.;
    цукор - 200г;
    вершкове масло - 200г;
    борошно (пшеничне) - 200г;
    черемхова борошно - 60г;
    ванільна есенція - 1 ч.л.;
    для глазурі:
    чорний шоколад - 50г;
    вершкове масло - 30г;
    для прикраси: горіхи.
    розм'якшене масло (кімнатної температури) додати цукор і збивати міксером до посветления.
    Додати яйця по одному, кожен раз збиваючи масло до однорідності.
    Тепер можна додати черемхове борошно і ванільну есенцію. Розмішати міксером до однорідності, додаючи пшеничне борошно.
    Форму для кексу змастити вершковим маслом і припудрити борошном. Перекласти тісто у форму і випікати в прогрітій до 170 С духовці близько 1 години. Готовність перевірте дерев зубочисткою.
    Для глазурі змішати на водяній бані масло і шматочки шоколаду. Полити шоколадною глазур'ю кекс і прикрасити горіхами.
    Автор: Олена Покровська