Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    борошно пшеничне - 150 г;
    цукровий пісок - 150 г;
    вершкове масло - 150 г;
    яйця - 3 штуки;
    сік 1/2 лимона;
    ванільний цукор - 10 г (1 пакетик);
    розпушувач - 1 чайна ложка;
    абрикоси - 8-10 штук;
    цукрова пудра - 1 чайна ложка.
    Білки відокремити від жовтків.
    Розм'якшене масло розтерти з цукром до кремоподібної консистенції, додати по одному жовтки, сік половини лимона.
    Змішати борошно і розпушувач, просіяти і додати в тісто.
    Білки збити до стійкої піни, додати ванільний цукор і додати цю суміш в декілька прийомів в тісто.
    Форму для випічки змазати олією, викласти готове тісто.
    Абрикоси промити, видалити кісточки, нарізати на шматочки і викласти поверх тесту красиво.
    Випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 40-45 хвилин.
    Готовий пиріг з абрикосами вийняти з духовки, охолодити, вийняти з форми.
    Абрикосовий пиріг
    Присипати цукровою пудрою.
    Цей пиріг так і хочеться назвати абрикосовою шарлоткою. Тільки ось склад тесту інший.
    Фото і рецепт: Господиня