Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    сир (жирний, бажано домашній) - 500 г;
    борошно пшеничне (у мене була борошно 2-го сорту) - 2 склянки;
    масло вершкове - 200 г;
    сода харчова гашене оцтом - 1 ч.л.;
    сіль - 1 ч.л.;
    цукор - 80 г;
    Рецепт:
    Для початку розтираємо борошно з 150 г розм ’ якшеним вершковим маслом. Потім додаємо 30 г цукру, сіль, сир і соду, гашене оцтом.
    Все ретельно перемішуємо, за потреби додаємо борошна (мені вистачило двох склянок).
    Тепер тесту потрібно відпочити, приблизно 15 - 20 хвилин. Потім розгортаємо з тіста пласт і витискаємо з допомогою склянки гуртки, які змащуємо розтопленим маслом, що залишилися 50 грамами і посипаємо цукром, що залишився.
    Потім гурток з цукром складаємо навпіл і викладаємо на змащене маслом деко. Ставимо деко в духовку на 20 - 25 міну, випікаємо при температурі 180 градусів.
    За бажанням готове печиво змащуємо цукровим сиропом.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Slavjana