Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Якщо у вашій родині є ласуни, то сподіваюся, що їх порадують домашні сирні булочки, м'які, ароматні, припудрені цукровою пудрою і які довго не черствіють.
    Інгредієнти:
    * Сир - 250 р
    * Борошно пшеничне - 400-500 г
    * Масло вершкове - 100 г
    * Дріжджі (свіжі, якщо сухі - 3 ч.л.) - 40 г
    * Цукор - 3/4 склянки.
    * Яйце куряче - 1-2 шт
    * Цедра лимона - 1 ч. л.
    * Ванілін (або ванільний цукор за смаком)
    * Молоко - 0,5 склянки.
    * Сіль - 0,5 ч. л.
    * Цукрова пудра для посипання)
    Приготування:
    Як приготувати опару - ви знаєте. В теплому молоці розчинити дріжджі, цукор, додати пару ложок борошна і дати опарі піднятися.
    Сир бажано протерти через сито.
    Змішуємо сир, м'яке, розпусне масло, цукор, яйце, додати цедру лимона, ванільний цукор, добре розмішуємо і сполучаємо з опарою.
    Додаємо борошно і добре вимішуємо, місимо довго і терпляче, це гарантія гарною випічки. М'яке тісто, податливе, трошки липке, вимішати, підсипаємо потрошку борошна.
    Залишаємо тісто в теплому місці на підняття, один раз обминаем. Коли тісто добре підійшло, починаємо формувати булочки.
    Розбираємо тісто на булочки, надрізаємо, викладаємо на змащене деко. (Я встеляю харчову папір, деко чистий, і булочки відлітають).
    Даємо обов'язково булочкам підійти, як тільки вони стали пишними, відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів. Готуємо до рум'янцю і стежимо, щоб їх не пересушити.
    Готові булочки змастити розтопленим маслом, посипати цукровою пудрою.
    Фото і рецепт: Людмила Новосьолова