Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Лимонник - це справжнє свято дитинства! Коли квартира заповнилася чудеснейшим ароматом лимонної начинки пирога з духовки... Не передати ці відчуття! Найскладніше було дочекатися, коли він охолоне. У мене ніколи не вистачало терпіння і я хапала гарячий шматок. У часи, коли нам було недоступне таку кількість десертів на прилавках і в кафе, домашні пироги були актуальні, як ніколи. І він, що ні на є, сезонний! Адже лимони взимку купити не проблема!
    Інгредієнти:
    сметана - 250 мл;
    вершкове масло - 100 гр;
    борошно - 2-2,5 склянки;
    сода - 1/2 ч.л.;
    лимони - 2,5 шт;
    цукор - 1,5 склянки;
    цукрова пудра для прикраси - 1 ст.л.
    Розтопіть на маленькому вогні вершкове масло, нехай трохи охолоне. Поки сметану змішаємо з содою.
    Потім додамо розтоплене масло, перемішаємо.
    Потім просіваємо в ту ж миску борошно. Спочатку вмішайте 2 склянки. Якщо тісто буде дуже липким, тоді додавайте ще полстакана.
    Тісто буде все одно злегка прилипати до рук.
    Ділимо його на 2 рівних грудки.
    Півтора лимона ріжемо на шматки і видалимо кісточки.
    Прямо з шкіркою подрібнюємо в блендері до однорідної маси. Потім витискаємо туди ж сік, що залишився лимона.
    Змішуємо лимонну масу з цукром.
    Шматок тесту розтягуємо руками і распластываем його за формою або противню. роблячи невеликі бортики.
    Далі виливаємо начинку. Другий шматок тесту також розтягуємо і кладемо зверху. Це трохи складніше, ніж нижній шар. Я максимально розтягую тісто на вазі, кладу на начинку і підтягую краю. Відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 30. Слідкуйте - до золотистого кольору.
    Даємо охолонути (тримайтеся! інакше начинка шалено гаряча), посипаємо цукровою пудрою і нарізати на шматки.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Барановська