Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Сирні булочки з дріжджового тіста до супу для пікніка. Смачні, ароматні, несолодкі булки з сиром.
    Інгредієнти для тіста:
    * сир твердий - 150 гр.;
    * борошно пшеничне - 2 - 2,5 склянки ;
    * свіжі дріжджі - 25 гр.;
    * вода - 200 мл.;
    * олія рослинна - 3 ст. ложки;
    * сіль - 1 ч. ложка;
    * трав'яна суміш "італійські трави" - 1 ч. ложка;
    * цукор - 1 ст. ложка;
    * кунжут, часник, велика сіль;
    Склянку використовується об'ємом 250 мілілітрів.
    В теплу воду покласти 1 ст. ложку цукру і розвести в ній дріжджі. Залишити на 10-15 хвилин. Вода з дріжджами почне пузиритися.
    Потім в дріжджову суміш просіяти 1 склянка борошна і додати сіль. Залишити в теплому місці на 20-30 хвилин. Опара повинна піднятися пухирчастої шапкою.
    Сир натерти на крупній тертці і трохи посипати борошном, для більш рівномірного розподілу його в тесті.
    В тісто додати рослинну олію, 0,5 склянки борошна, трави і сир. Поступово додаючи борошно вимішуємо м'яке, нелипкое тісто.
    Накриваємо посуд з тістом вологим рушником і залишаємо в теплому місці до збільшення тесту приблизно в 2 рази (1-1,5 години).далі тісто добре обминаем.
    Готового тіста у мене вийшло 850 гр. При обминке в тісто можна додати подрібнений часник (3 середніх зубки).
    Відривати від тесту невеликі шматочки , руками їх вимішуємо і формуємо кульки (я робила кульки вагою 30гр.). Викладаємо кульки на деко, застелений пекарської папером, змащуємо теплою водою і залишаємо для вистійки хвилин на 20.
    Коли булки збільшаться з розмірі 1,5 - 2 рази, змащуємо їх яйцем, змішаним з 1 ст. ложкою води, посипаємо кунжутом і великої солью.булки рецепт з фото
    Випікаємо при температурі близько 180°З 20-30 хвилин. Булки з такого тесту виходять смачними і ароматними, але вони швидко черствіють.
    Якщо ви плануєте приготувати булки за день до пікніка, тоді воду в тесті треба замінити молоком і замість рослинного масла додати 50 г розм'якшеного вершкового масла. Тоді сирні булочки довго не будуть черствіти.
    Дуже багато залежить від якості і сорти сиру. Якісний сир розчиниться не повністю, а залишить сирні "хвилі" в тесті.