Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Добре, коли є багато часу для приготування смачних страв, щоб побалувати улюблених. Але якщо часу зовсім в обріз, а Ви прийшли додому на півгодини раніше улюбленого сімейства, то можна приготувати що-небудь смачне до чаю.
    Для цих цілей у мене в морозилці завжди лежить шматочок листкового тіста, який можна приготувати заздалегідь або купити в найближчому магазине.Немного заварного крему, шоколаду, і через кілька хвилин ароматні соковиті плюшки до чаю готові.
    Інгредієнти:
    * Тісто листкове (будь-який) - 1 кг
    Шоколад (за смаком) - 100 г
    * Яйце куряче - 2 шт
    * Борошно пшеничне - 2 ст. л.
    * Масло вершкове - 2 ст. л.
    * Ванільний цукор - 2 ч. л.
    * Молоко - 1 склянка.
    * Цукор (можна більше, все залежить від Вашого смаку) - 2 ст. л.
    Приготування:
    Якщо часу зовсім мало або возитися не хочеться - можна взяти порошок для приготування заварного крему.
    Але готувати крем зовсім легко, навіть якщо він візьметься грудочками - зовсім не переживайте! Візьміть блендер і ваш крем знову стане гладким і шовковистим.
    Готуємо крем:
    Збиваємо віночком в мисці яйце, цукор, борошно, щіпку солі, ванільний цукор. Тонкою цівкою вливаємо молоко, постійно помішуючи віночком.
    Ставимо жароміцну миску на водяну баню, готуємо до загустения.Снимаем з вогню, додати масло, перемішуємо. Крем готовий.
    Тим часом тісто розморозиться. Розгортаємо його в тонкий (0,5см) прямокутний пласт, викладаємо крем, посипаємо рубаним шоколадом, звертаємо в рулет, нарізати кружечками товщиною в 1 см.
    На деко кладемо папір для випікання, на неї викладаємо наші кружечки на великій відстані один від одного, так як тісто збільшиться в розмірах
    Відправляємо в розігріту до 220С духовку на 10-15 хвилин, до зарумянивания.
    З 1кг тесту вийде два дека.
    Будинок наповнюється ароматом ванілі та випічки.
    Приятнейшего чаювання!
    Фото і рецепт: Meotida