Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Клафуті - це класичний французький рецепт. Це чудовий пиріг з тіста, схожого на млинцеве. Саме з цієї причини його потрібно з'їдати відразу, поки він теплий. Тому я готую його, коли вдома гості, і його відразу з'їдять. Зате рецепт елементарний. Наприклад, скоротивши інгредієнти вдвічі, можна приготувати пиріг поменше.
    Інгредієнти:
    заморожена вишня - 1 кг;
    ванільний цукор - 1 пакетик (10 г);
    вершкове масло - 1 ст.л.;
    яйця - 5 шт;
    цукор - 7 ст.л.;
    борошно - 1,5 склянки;
    вершки - 450 мл;
    молоко - 150 мл.
    Ягоди попередньо розморозити і дати стекти соку через сито. Форму для випічки змастити вершковим маслом.
    Розкласти у формі ягоди і посипати цукром.
    У мисці збити міксером яйця з цукром пару-трійку хвилин.
    Потім всипати борошно і перемішати.
    Слідом вливаємо молоко і вершки, перемішуємо.
    Якщо пиріг не будуть їсти діти, можна додати в тісто 1 ст.л. вишневого лікеру або коньяку.
    Виливаємо тісто на ягоди і ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Як тільки пиріг зазолотится, виймаємо.
    Багато ягід, він смачний і соковитий. Не намагайтеся перекласти його на блюдо, подавайте прямо у формі. Тому я печу в склі.
    Дуже смачно з морозивом.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Барановська