Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Навіть не пам'ятаю, звідки рецепт, але він у мене років 7, напевно. Дуже тонкі, ніжні і смачні млинці без дріжджів. Готуються дуже швидко - за 1 хв. обсмажувати кожну сторону, а то і менше. Рецепт настільки вдалий, що змінювати нічого не варто.
    Інгредієнти:
    Молоко (тепле) - 0,5 л
    Крохмаль картопляний (без гірки) - 4 ст. л.
    Борошно (з гіркою, просіяного) - 4 ст. л.
    Яйце куряче (якщо маленькі, +1) - 4 шт
    Сіль за смаком)
    Цукор за смаком, якщо солодкі, я кладу 1 ст. ложку)
    Ванілін (за смаком)
    Олія рослинна - 2-3 ст. л.
    Спосіб приготування:
    Змішати всі сухі компоненти, додати яйця і, поступово вливаючи тепленьке молоко, замісити тісто. Останнім додати масло, дати тесту “відпочити” 20 хвилин, і можна смажити.
    найголовніше - пристосуватися з ополоником, наливати тісто так, щоб акуратно одним шаром сковорідку покрити.
    Так і перед кожним набором тесту в ополоник добре перемішати потрібно, крохмаль сідає на дно.
    Навіть якщо Вам здається, що сильно рідке тісто, не здумайте додати борошно, виклала фото показати, які вони виходять тоненькі й з дірочками.
    рідке Тісто, так і хотілося ще борошна підсипати... але дала собі ложкою по руках…
    Шановні господині, начинку Ви самі придумаєте, можна і з курочкою копченої, і копченою рибою, з індичкою, сир фета - шикарний сир, і сирок з родзинками, курагою, варіантів просто море, Вам вибирати.
    Ще хочу сказати, що я іноді роблю більше блінов, складаю вчетверо і в морозильну камеру, потім дістала, розморозила, поклала начинку і в мікрохвильовій печі або на сковороді розігріла.
    Млинці виходять дуже ніжними і смачними.
    Прошу Вас більше борошна не додавати, тісто буде жидковатым, але зате млинці тоненькі і смачні.
    смачного Вам і Вашій родині.
    Фото і рецепт: Господиня будинку