Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Соковиті і смачні булочки,які нагадують тістечка. Порадуйте своїх улюблених такої чудової і оригінальної випічкою!
    Інгредієнти:
    Борошно пшеничне - 240 г;
    Молоко - 125 мл;
    Вершкове масло - 60 г;
    свіжі Дріжджі - 12 м;
    Цукор (2 ст.л. в тісто,2 ст.л. в начинку) - 4 ст.л.;
    Яйце - 1 шт;
    Сіль (щіпка) ;
    Сир щільний (краще домашній,в начинку) - 200 г;
    Цукрова пудра - 2 ст.л.;
    Ванільний цукор - 1 пакет.;
    Ягоди (у мене заморожені:вишня,чорна смородина,ожина) ;
    Рецепт:
    В теплому молоці розмішаємо дріжджі, цукор і дві ложки борошна від загальної маси. Накриваємо і залишаємо в тепле місце, поки дріжджі піднімуться «шапочкою». Просіваємо в ємність борошно, додаємо готову опару, дрібку солі і розтоплене і охолоджене масло.
    Вимішуємо тісто - воно вийде гладке ,еластичне і не липнущее до рук. Залишимо його на годину, поки не збільшиться. За час, поки тісто підійде підготуємо начинку: у сир додамо цукор, ванільний цукор і жовток одного яйця, добре розмішаємо.
    Готове тісто розгортаємо товщиною 5-7 мм і з допомогою чашки вирізаємо кружечки діаметром близько 8 см.У мене вийшло 30 штук.
    Потім у половини отриманих гуртків маленької чаркою вирізаємо по центру ще одне коло, що-те типу обручі.
    Цілі гуртки викладаємо у формочки для мафінів (якщо не силіконові,то змастіть їх олією).Сверху кільця. У центр кожної булочки викладаємо ягоди.
    Зверху ягід кладемо сирну начинку і залишаємо булочки на сходження в теплому місці на 10 хвилин.
    Ставимо булочки в розігріту духовку на 180 градусів і випікаємо 15 хвилин. Потім збиваємо білок з цукровою пудрою і дрібкою солі до стійких піків.
    Викладаємо білок зверху на булочки і знову в духовку хвилин на 10.Белок можна відсадити з допомогою кондитерського шприца,тоді буде взагалі на тістечко схоже.
    Булочки виходять з приємною кислинкою і дуже повітряні та м'які.
    Приємного чаювання!
    Фото і рецепт: lakshmi