Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Багато кухарів печуть хлібобулочні вироби самі, пропонуємо вам спробувати азіатські коржики. Такі коржі подають до чаю, основних блюд і закусок. Коржики довго зберігаються і не черствіють. На унікальність рецепту не претендую, приготувала так, як навчили.
    Інгредієнти:
    Сироватка - 500 мл
    Масло рафіноване - 3 ст. л.
    Сіль - 0,5 ч. л.
    Цукор - 1 ч. л.
    сухі Дріжджі - 2 ч. л.
    Борошно
    Приготування:
    Сироватку підігріти, додати сіль, цукор, дріжджі, олія. Якщо ви є щасливим власником бавовняного масла, то тоді вам дуже пощастило,так як справжні коржі готують саме з ним.
    Таке масло надає коржики запах і відмінний смак. Добре розмішати, поступово вводимо просіяне борошно.
    Замісити гладке тісто,по консистенції мочки вуха. Дати тесту підійти хвилин 40 в теплому місці.
    Ділимо тісто на колобки вагою 200 р
    Деко змастити маслом. Розкачати кожен колобок в коржі товщиною 2 см, дати підійти.
    Після цього центр коржі прим'яти пальцями і набити чакичем, але так як у мене такого інструменту ні, я завдала" візерунок" вилкою.
    Змастити жовтком і поставити в заздалегідь прогріту духовку до 200 гр
    Випікати до золотистої скориночки.
    Сироватку дуже легко приготувати в домашніх умовах.
    Сквашенное молоко ставлять на плиту і на слабкому вогні доводять до кипіння, але не кип'ятять. Коли почнуть утворюватися згустки, молоко відставляють і чекають, щоб охололо.
    Потім рідину потрібно процідити через марлю або дрібне сито. Коли сироватка стече, її можна вживати відразу.
    А сир, який залишився в ситі, - чудовий дієтичний продукт, який можна давати маленьким дітям.
    Фото і рецепт: Ольга Бабич