Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Хочу поділитися рецептом чудовою турецької випічки. На сайті є рецепти аналогічні , але тут інший склад тіста і начинки. Цим рецептом люб'язно поділився зі мною шеф повар в турецькому готелі. Човники виходять тоненькі хрусткі і дуже ароматні і легкі.
    Інгредієнти:
    * Вода - 1 склянка.
    * Сіль - 0,5 ч. л.
    * Борошно - 2.5 стак.
    * Олія (або оливкове) - 0.33 стак.
    * козячий Сир (або не дуже солоний домашній) - 150 г
    * Сир твердий (щоб добре плавився) - 150 г
    * Цибуля зелена - 1 пуч.
    * Кріп - 1 пуч.
    * Помідор (свіжий великий) - 1 шт
    Приготування:
    У воду додамо сіль і разболтаем, додаємо потроху борошно і масло і замішуємо не дуже густе тісто, але щоб не липло до рук. Залишаємо його полежати хвилин 20, а самі займемося начинкою.
    Цибулю і кріп дрібно ріжемо, козиний сир подрібнюю на подрібнювачів і всі перемішую. Можна використовувати і кінзу і інші улюблені трави.
    Помідор ріжу на шматочки. Розкатую тонко тісто і переношу на листочок. Змащую поверхню рослинним або оливковою олією.
    Викладаю трохи помідори, потім начинку. Зверху кладу шматочки сиру, можна використовувати будь-який напівтвердий сир і терти його на тертці, я просто поламала скибочки.
    І в духовку хвилин на 15. Подавати з зеленим салатом та оливковою олією.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Bryngilda