Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Скільки я пробувала різних медових тортів, смачніше цього немає!Незвичайний спосіб приготування, мінімум продуктів, недорогий. При цьому ніжний, ароматний, дуже смачний. Спробуйте, мабуть, не пошкодуєте!
    Інгредієнти:
    * Масло вершкове масло (або маргарин) - 150 г
    * Яйце - 2 шт
    * Цукор (тісто-1ст.крем-1ст.) - 2 склянки.
    * Сода - 1 ч. л.
    * Борошно - 2 склянки.
    * Сметана (у крем) - 400 г
    * Мед - 2 ст. л.
    Приготування:
    В каструльку кладемо масло (у мене маргарин, з ним нітрохи не гірше), цукор (1 склянка) і мед. Нагріваємо на невеликому вогні, помішуючи, до кипіння.
    Як тільки початок закипати, додаємо соду. Маса відразу почне кипіти, шипіти і пузиритися. Активно заважаємо, буквально 10 секунд, все перетворилося в піну, знімаємо з вогню.
    Чекаємо, коли вміст каструльки охолоне. Для прискорення процесу можна поставити в ємність з холодною водою. Отримуємо щось, схоже на карамель, шалене пахне і апетитне. Втручається яйця по одному, потім борошно.
    Отримуємо viscous тісто, досить густа. Половину тіста размазываем по змазаному деку. Краще підкласти пекарскую папір або антипригарний килимок. Зручніше це робити мокрими руками.
    Випікаємо в нагрітій до 180 гр. духовці. Тонкий Корж, печеться швидко, 10-12 хвилин. Готовий корж ріжемо навпіл (він виходить великий, майже на весь аркуш). Те ж саме робимо з другою половиною тесту.
    Поки коржі остигають, робимо крем сметанний (сметану збити з цукром). Крем, звичайно, можна використовувати будь-який-масляний,заварний,але зі сметанним мені подобається найбільше,він добре просочує коржі і приємну кислинку добавляет.Коржи складаємо один на інший,обрізаємо,щоб були рівні і однакові.
    Обрізки розтовкти і використовувати для посыпки.Собираем тортик,промазуючи коржі кремом,якщо є бажання-прикрашаємо(у мене простий,"домашній",варіант)).Лучше,якщо тортик годинку-другу постоїть в холодильнику,добре просочиться кремом.
    Продуктів на торт йде не багато, при цьому виходить він досить великий. Приготування, насправді, не складне, хоча і багато описів, я такий торт років з 12 готую, жодного разу не було, щоб не вийшов. Смак дуже насичений, дуже медовий. По консистенції трохи схожий на медовий пряник, тільки ніжніше. До речі, якщо додати борошна побільше-дуже смачне печиво можна спекти)).
    Фото і рецепт: julibo