Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Масло вершкове (кімнатної температури 250 + 40) - 290 р
    Яйця курячі (жовтки відокремити від білків) - 3 шт
    Цукор (100 + 50) - 150 г
    Розпушувач для тесту - 1 ч. л.
    Борошно - 220 г
    Какао (хорошої якості) - 30 г
    Вершки (жирність не має значення, можна замінити сметаною) - 120 г
    Персики (свіжі або консервовані, без шкірки, половинки) - 7 шт
    Родзинки без кісточок (у мене світлий і чорний в рівних частках) - 4 ст. л.
    Горіхи волоські (посмажити і крупно порізати) - 200 г
    Молоко (3,5%) - 4 ст. л.
    Приготування:
    Якщо ви використовуєте консервованих персиків, відкинути на друшляк і дати добре стекти рідини.
    Тісто:
    Збити масло (250 г) з цукром (100 г) до білого, не перестаючи збивати, додати по одному жовтки, додати какао і знову збити.
    Додати вершки і перемішати лопаткою, потім додати борошно змішану з пекарським порошком і знову все перемішати.
    Білки збити в густу піну і з'єднати з тестом у два приймання. Помістити тісто у форму 26 см в діаметрі, дно якої застелити пекарської папером, а боки змазати маслом. Втиснути в тісто 6 половинок персиків по колу і одну половинку в центрі.
    Випікати в прогрітій духовці при 180 град.С 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся на духовку!
    Підготувати горіхи:
    На сковороді розпустити масло (40 г), додати молоко і цукор (50 г) і на повільному вогні варити до золотистого кольору.
    Швиденько змішати з горіхами і рівномірно викласти зверху на пиріг, посипати родзинками.
    Знову помістити пиріг в духовку і запікати ще 20-25 хв. до сухий лучинки. Орієнтуйтеся на духовку, пам'ятаючи про те, що пиріг має бути злегка вологою консистенції.
    Готовий пиріг повністю охолодити і звільнити від форми.
    Смачно!
    Фото і рецепт: natapit