Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти на 6 порцій:
    100 мл молока кімнатної температури
    60 г просіяного цільнозерновий пшеничного борошна
    40 г просіяного борошна з м'яких сортів пшениці (farina di grano tenero tipo «00»)
    1 кг груш (сорти Вільямс, Дюшес)
    2 курячих яйця
    8 м розпушувача
    2 ст. л. свіжого лимонного соку
    80 г цукру
    20 г вершкового масла для змащування форми
    борошно для обсипання форми
    Вам також знадобиться:
    3 миски середнього розміру,
    міксер,
    кругла роз'ємна форма діаметром 26 см
    Приготування:
    Відокремте жовтки від білків.
    Груші помийте, розріжте навпіл, видалити серцевину і наріжте тонкими скибочками.
    Викладіть в окрему миску, посипте цукром і полийте лимонним соком.
    В окремій мисці збийте віночком охолоджені жовтки, додайте обидва види борошна і розпушувач.
    Добре розмішайте тісто і тонкою цівкою влийте молоко кімнатної температури.
    В іншій мисці збийте білки кімнатної температури з допомогою міксера до щільних і стійких піків і змішайте їх з іншим тестом рухами знизу вгору.
    Додайте отримане тісто до груш і акуратно перемішайте. Форму змастіть вершковим маслом і посипте борошном.
    Викладіть тісто і випікайте в заздалегідь розігрітій до 190°С духовці близько 50 хвилин.
    Готовий пиріг витягніть з форми, посипте зверху цукровою пудрою, наріжте на шматки і подавайте.
    Рецепт з книги Елли Мартіно "Кулінарні секрети італійської мами"