Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже шоколадні кекси, які за рахунок великої шапки зі збитих вершків перетворюються практично в тістечка... Дуже ніжні і смачні!
    Інгредієнти:
    * Борошно - 250 р
    * Яйце - 2 шт
    * Цукор - 150 г
    * Какао - 50 г
    * Молоко - 160 мл
    * Масло вершкове - 160 г
    * Вершки (жирні) - 500 мл
    * Шоколадна крихта (завитки, краплі або будь-яка посипання на ваш смак)
    * Розпушувач - 1 ч. л.
    Приготування:
    Відокремити білки від жовтків. Білки збити з дрібкою солі до пишної піни.
    Додати цукор. Збити. Додати жовтки по одному безперервно збиваючи.
    Влити розтоплене вершкове масло. Збити.
    Влити молоко. Збити. Просіяти через сито борошно з розпушувачем, акуратно перемішати.
    Всипати какао. Акуратно перемішати до однорідності.
    Викласти тісто у формочки на 3/4. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
    Дати кексикам охолонути. Збити вершки. Викласти на кекси з допомогою кондитерського шприца або мішка. Посипати посипкою.
    Фото і рецепт: Прохорова Наталія