Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти (12 кексів):
    * ізюм - 1/2 склянки;
    * яйця - 3 шт;
    * тростинний цукор - склянка;
    * кефір - 1 склянка;
    * вершкове масло - 100 гр;
    * борошно - 2 склянки і трохи для присипки родзинок;
    * розпушувач - 1 пакетик;
    * ванільний екстракт - 1 ч.л.
    * сіль - щіпка.
    Родзинки замочуємо в склянці гарячої води.
    Збиваємо яйця з цукром. Додаємо кефір, перемішуємо.
    Потім додаємо розм'якшене масло, знову перемішуємо.
    Просіваємо в нашу миску борошно з розпушувачем і сіллю, перемішуємо. Додаємо ванільний екстракт (можна замінити ванільним цукром).
    Зливаємо родзинки, посипаємо його трохи борошном, щоб він рівномірно розподілилися в кексах і не осів весь на дно.
    Втручається родзинки до інших інгредієнтів.
    У формочки для кексів кладемо порційні папірці. Якщо таких немає, змастіть пензликом з рослинним маслом.
    Розподіляємо тісто по формах. Дуже зручно робити це за допомогою ложки для морозива.
    Відправляємо кекси в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 20 - стежте, до золотистого кольору.
    Готові кекси посипаємо цукровою пудрою.
    Увага! Знищуються за лічені хвилини!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна