Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • В Англії найсмачніше пасхальне частування - це такі хрестові булочки. Оскільки вони дбають у формах для кексів, прокладених папером, їх дуже зручно брати з собою в школу, або на роботу, або на весняний пікнік.
    Інгредієнти:
    На 12 шт:
    500 г борошна
    7 г сухих дріжджів
    50 г цукру плюс 2 ч. л. цукру для глазурі
    1 ч. л. солі
    1 ч л суміші спецій за вибором
    50 г сушеної журавлини або родзинок або чорниці
    50 г родзинок
    терта цедра 1 лимона
    200 мл молока, теплого
    1 яйце, збити
    50 г вершкового масла, розтопленого
    Інструкції:
    1. Просіяти борошно, дріжджі, цукор і сіль у велику миску, додати спеції, сухофрукти та лимонну цедру.
    2. Зробити заглиблення в середині і додати тепле молоко, яйця і масло. Перемішати, щоб вийшло однорідне тісто.
    3. Замішувати 5 хвилин до гладкості. Повернути в миску, накрити і залишити на 1 годину, поки не піднімуться.
    4. Прокласти пергаментом деко для кексів з 12 поглибленнями.
    5. Замісити тісто швидко і поділити на 12 кульок, покласти кожен у формочку. Вирізати на поверхні кожної булочки з хреста, накрити плівкою або рушником і залишити на 30 хв.
    6. Розігріти духовку до 200 ° С. Запікати булочки 15-20 хвилин до золотистого кольору. Змішати цукор, що залишився з 2 ст л води. Змастити булочки цукрового водою як тільки вони достаны з духовки. Дати трохи охолонути перед тим, як подавати.