Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
У цьому журавлинному пирозі гармонійно поєднуються солодкий бісквіт і кисла журавлина.
Інгредієнти:
журавлина - 1,5 склянки;
цукровий пісок - 2 столові ложки;
вершкове масло - 1 чайна ложка для змащування форми;
цукрова пудра - 1 столова ложка для прикраси.
для бісквіту:
борошно пшеничне - 10 столових ложок з гіркою (158 г);
цукровий пісок - 10 столових ложок з гіркою (180 г);
яйця - 5 штук.
Журавлину вимити, перебрати, обсушити.
Приготувати звичайне бісквітне тісто.
Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити міксером з двома столовими ложками цукру добєла.
Потім в іншій ємності міксером збити білки до стійкої піни протягом 3-5 хвилин, і в кілька прийомів ввести 8 столових ложок цукру. Збивати, поки крупинки цукру не розчиняться.
З'єднати збиті на попередніх етапах жовткову і білкову маси і акуратно перемішати лопаткою.
Додати просіяне борошно і знову ретельно перемішати до однорідної, намагаючись заважати тільки в одному напрямку.
Форму для випікання змастити вершковим маслом. На дно викласти журавлину і пересипати її цукром.
Зверху викласти тісто, розрівняти лопаткою по всій формі.
Піч бісквітний пиріг в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 35-40 хвилин.
Готовий пиріг вийняти з духовки і, не виймаючи з форми, поставити на решітку остигати на 10 хвилин. Потім форму перевернути і викласти пиріг на блюдо.
Присипати цукровою пудрою і подати до столу.
Фото і рецепт: Господиня