Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • У цьому журавлинному пирозі гармонійно поєднуються солодкий бісквіт і кисла журавлина.
    Інгредієнти:
    журавлина - 1,5 склянки;
    цукровий пісок - 2 столові ложки;
    вершкове масло - 1 чайна ложка для змащування форми;
    цукрова пудра - 1 столова ложка для прикраси.
    для бісквіту:
    борошно пшеничне - 10 столових ложок з гіркою (158 г);
    цукровий пісок - 10 столових ложок з гіркою (180 г);
    яйця - 5 штук.
    Журавлину вимити, перебрати, обсушити.
    Приготувати звичайне бісквітне тісто.
    Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити міксером з двома столовими ложками цукру добєла.
    Потім в іншій ємності міксером збити білки до стійкої піни протягом 3-5 хвилин, і в кілька прийомів ввести 8 столових ложок цукру. Збивати, поки крупинки цукру не розчиняться.
    З'єднати збиті на попередніх етапах жовткову і білкову маси і акуратно перемішати лопаткою.
    Додати просіяне борошно і знову ретельно перемішати до однорідної, намагаючись заважати тільки в одному напрямку.
    Форму для випікання змастити вершковим маслом. На дно викласти журавлину і пересипати її цукром.
    Зверху викласти тісто, розрівняти лопаткою по всій формі.
    Піч бісквітний пиріг в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 35-40 хвилин.
    Готовий пиріг вийняти з духовки і, не виймаючи з форми, поставити на решітку остигати на 10 хвилин. Потім форму перевернути і викласти пиріг на блюдо.
    Присипати цукровою пудрою і подати до столу.
    Фото і рецепт: Господиня