Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти (на 12 шт):
    вершкове масло - 50 гр;
    цукор - 1/2 склянки;
    яйця - 2 шт;
    борошно - 1/2 склянки;
    розпушувач - 1 ч.л.;
    банани - 2-3 шт (залежно від розміру);
    темний шоколад - 1 плитка (90-100 гр);
    вершки 200 мл.
    Розм'якшене масло (його потрібно заздалегідь дістати з холодильника) змішуємо з цукром в мисці.
    Вбиваємо туди ж яйця, перемішуємо.
    Борошно просіваємо разом з розпушувачем прямо в ту ж миску. Знову перемішаємо.
    Банани пробиваємо блендером (можна розім'яти виделкою).
    Втручається банани в тісто.
    Формочки для мафінів застилаємо порційними папірцями або змащуємо пензликом з рослинним маслом.
    Наповнюємо формочки тестом. Дуже зручно використовувати ложку для морозива. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25 (стежимо).
    Поки мафіни дбають, зробимо глазур. Шоколад дрібно січемо ножем. Вершки ставимо на вогонь і розігріваємо, не даємо закипіти!
    гарячі вершки всипаємо шоколад і швидко, інтенсивно розмішуємо до однорідної маси.
    Готові мафіни акуратно вилучаємо з форм і зручним вам способом наносимо глазур. Я використовую кулінарний шприц.
    Якщо такого немає, можна взяти міцний пакет, зрізати кут, наповнити ганажем і нанести на маффін.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна