Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти (на 12 шт):
вершкове масло - 50 гр;
цукор - 1/2 склянки;
яйця - 2 шт;
борошно - 1/2 склянки;
розпушувач - 1 ч.л.;
банани - 2-3 шт (залежно від розміру);
темний шоколад - 1 плитка (90-100 гр);
вершки 200 мл.
Розм'якшене масло (його потрібно заздалегідь дістати з холодильника) змішуємо з цукром в мисці.
Вбиваємо туди ж яйця, перемішуємо.
Борошно просіваємо разом з розпушувачем прямо в ту ж миску. Знову перемішаємо.
Банани пробиваємо блендером (можна розім'яти виделкою).
Втручається банани в тісто.
Формочки для мафінів застилаємо порційними папірцями або змащуємо пензликом з рослинним маслом.
Наповнюємо формочки тестом. Дуже зручно використовувати ложку для морозива. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25 (стежимо).
Поки мафіни дбають, зробимо глазур. Шоколад дрібно січемо ножем. Вершки ставимо на вогонь і розігріваємо, не даємо закипіти!
гарячі вершки всипаємо шоколад і швидко, інтенсивно розмішуємо до однорідної маси.
Готові мафіни акуратно вилучаємо з форм і зручним вам способом наносимо глазур. Я використовую кулінарний шприц.
Якщо такого немає, можна взяти міцний пакет, зрізати кут, наповнити ганажем і нанести на маффін.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна