Простенький, але неможливо смачний пиріг з бананами в імбирної карамелі. Рекомендую тим, хто ще ніколи не готував перевертишей, почати з цього. А є такі?
Інгредієнти:
Борошно - 1,5 склянки.
Масло вершкове (100 гр для тіста, 50 гр для карамелі) - 150 г
Яйце куряче - 1 шт
Цукор (100 гр для карамелі, 2 ст.л. для тіста) - 100 г
Сметана (або натуральний йогурт) - 125 г
Розпушувач тесту - 1 ч. л.
Сіль (щіпка)
Банан - 4 шт
Імбир (корінь, невеликий шматочок або 1-2 ч.л. порошку)
Приготування:
Додати просіяне борошно розпушувач, сіль, розм'якшене масло, цукор, яйце і сметану.
Вимішуйте тісто, поки воно не стане гладким, однорідним, закрийте плівкою, поставте у холодильник на півгодини.
За цей час якраз встигнемо приготувати карамель. Якщо у вас є сковорода, яку потім можна поставити в духовку, готуйте відразу в ній.
Потім просто додасте зверху банани, тісто і в піч! Я готову карамель перелила у форму, де потім і пік мій банановий татен.
Отже, розтопіть масло на сковороді, всипте цукор та готуйте, помішуючи, 5 хвилин, поки масло з цукром не перетворяться в золотистого кольору карамель.
За 1-2 хвилини до того, як будете знімати карамель з вогню, додати тертий імбир. Не лякайтеся, якщо масло буде відділятися від цукру, так і треба.
Швидко вилити готову карамель у форму і розрівняти лопаткою. Карамель застигає швидко, тому не позіхати!
Розріжте банани вздовж і викладіть зрізом на карамель.
Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо у корж, трохи більшу за розміром, ніж форма, і викладаємо її зверху на банани, підгинаючи всередину краю.
Ставимо в гарячу духовку, випікаємо 35 хвилин при 200 градусів. Готовий пиріг витягнути, дати відпочити хвилин п'ять.
І тільки потім акуратно перевертаємо на блюдо.
Дуже рекомендую - дуже смачне тісто і ніжна начинка з легким ароматом імбиру! Теплий, тільки що з духовки - чудо, як хороший!
Фото і рецепт: ларьок