Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 500 гр.
яйця - 2 шт.
олія для фритюру - 1 л
пудра цукрова - 2 ст. ложки
масло вершкове - 100 гр.
дріжджі швидкодіючі - 10 г
цукор - 1 ст. ложка
жовток яєчний - 1 шт.
тепле молоко - 1\\2 склянки
ванільний цукор - 1 пакетик
есенція мигдальний - 2-3 краплі
джем полуничний або малиновий - 300 гр.
сіль - 1 ч. ложка
Приготування:
Вершкове масло розтопити на слабкому вогні і охолодіть. Борошно просійте, змішайте з дріжджами, цукром, ванільним цукром і сіллю.
Додайте мигдальну есенцію, яйця, жовтки, тепле молоко і розтоплене масло.
Замісіть гладке тісто, накрийте його серветкою і поставити в тепле місце для бродіння на 20-30 хвилин.
Тісто викладіть на дошку, посипану борошном, злегка обімніть, потім розкачати в пласт товщиною 1 см.
З допомогою форми діаметром 7 см виріжте кружечки, накрийте їх серветкою і витримайте в теплому місці 15 хвилин.
Невеликими порціями опускайте кружечки тесту в киплячу олію і смажте їх з обох боків до золотисто-коричневого кольору.
Готові пончики виймайте шумівкою і викладайте на решітку, вистелену паперовим рушником.
Коли з пончиків стече масло і вони охолонуть, за допомогою кулінарного шприца наповніть їх джемом.
Готові пончики посипте цукровою пудрою та подавайте.
Приємного апетиту!