Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    борошно пшеничне - 500 гр.
    яйця - 2 шт.
    олія для фритюру - 1 л
    пудра цукрова - 2 ст. ложки
    масло вершкове - 100 гр.
    дріжджі швидкодіючі - 10 г
    цукор - 1 ст. ложка
    жовток яєчний - 1 шт.
    тепле молоко - 1\\2 склянки
    ванільний цукор - 1 пакетик
    есенція мигдальний - 2-3 краплі
    джем полуничний або малиновий - 300 гр.
    сіль - 1 ч. ложка
    Приготування:
    Вершкове масло розтопити на слабкому вогні і охолодіть. Борошно просійте, змішайте з дріжджами, цукром, ванільним цукром і сіллю.
    Додайте мигдальну есенцію, яйця, жовтки, тепле молоко і розтоплене масло.
    Замісіть гладке тісто, накрийте його серветкою і поставити в тепле місце для бродіння на 20-30 хвилин.
    Тісто викладіть на дошку, посипану борошном, злегка обімніть, потім розкачати в пласт товщиною 1 см.
    З допомогою форми діаметром 7 см виріжте кружечки, накрийте їх серветкою і витримайте в теплому місці 15 хвилин.
    Невеликими порціями опускайте кружечки тесту в киплячу олію і смажте їх з обох боків до золотисто-коричневого кольору.
    Готові пончики виймайте шумівкою і викладайте на решітку, вистелену паперовим рушником.
    Коли з пончиків стече масло і вони охолонуть, за допомогою кулінарного шприца наповніть їх джемом.
    Готові пончики посипте цукровою пудрою та подавайте.
    Приємного апетиту!