Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Люблю я сир, люблю, коли його багато… Хоча мені ніколи не буває багато! А якщо це випічка, та з горіхами та родзинками, так зверху посипати кунжутом… Та що там довго розповідати - дивіться самі. Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт булочок з сирного тіста з сирною начинкою, посипаних кунжутом. Смачно і дуже корисно, тому як кальцій тут скрізь!
Інгредієнти:
Сир (300 г - в тісто; 200 г - у начинку) - 500 г
Яйце (1 - в тісто; 1 - у начинку) - 2 шт
Цукор (2 ст.л. - в тісто; 2 ст.л. - в начинку) - 4 ст. л.
Сіль - 1/2 ч. л.
Масло вершкове - 50 г
Борошно пшеничне - 250 р
Розпушувач тесту - 1,5 ч. л.
Ванільний цукор - 1 пакет.
Горіхи волоські - 50 г
Ізюм - 50 г
Крохмаль - 2 ст. л.
Сметана (для змащування булочок) - 3 ст. л.
Кунжут
Рецепт:
Для сирного тіста потрібно 300 г сиру змішати з яйцем, пом ’ якшеним вершковим маслом, цукром. Можете скористатися блендером, я цього разу обійшлося без його допомоги.
Додати в сирну масу просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м'яке тісто. І відставити його в бік хвилин на 30.
А ми в цей час займемося начинкою для булочок. Змішаємо решта 200 г сиру з яйцем, цукром, ванільним цукром і крохмалем.
Додати до сиру горіхи та родзинки. Я потім усю масу пробила злегка блендером. Якщо не хочете, не робіть цього, але тоді подрібніть горіхи трохи менше, ніж у мене.
Тісто розділіть на 12 частин. Булочки я пекла у формах для мафінів. Тому і стільки частин. Можете їх піч просто на деці.
Кожну частину розкачайте в овал. І на половину овалу нанесіть сирну начинку.
Загорніть начинку наступним чином. Закрутіть рулетиком до половини. Підверніть краю в середину…
Та накрийте рештою тіста, яка без начинки. Не хочете морочитися? Зробіть з тіста корж і в середину покладіть начинку. Але мені сподобалося робити у вигляді рулету - так начинка рівномірно розподілена по всій булочці.
Укладіть булочки у форму швом вниз. Форму змастіть маслом. У мене форми силіконові, я їх не змащувала.
Змастіть їх сметаною і присипте кунжутом. Випікайте в духовці 30 хвилин при температурі 170*
Мені дуже сподобалися ці булочки ще теплими. На другий день я розігрівала їх у мікрохвильовці. Але і в холодному вигляді вони хороші.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Лианда