Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ну а як же не згадати про булочки з сирною начинкою та зеленню! Як приємно всією родиною зібратися за вечерею, взяти в руки ще теплу ароматну булку, стакан молока… І вести неспішну бесіду про все на світі… І всі проблеми здаються такими глобальними, завдання не настільки нездійсненними… Коли в твоїх руках ця рум'яна, пишна випічка з соковитою і вкуснющей начинкою… Можливо, у мене полетять тапки за такий класичний рецепт, але я не могла втриматися і не опублікувати одну з моїх улюблених випічок.
Інгредієнти:
Молоко - 200 мл
Цукор - 1 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
Борошно - 400 г
Масло вершкове - 40 г
Сир - 300 г
Яйце - 1 шт
Сметана (для змащування коржів)
Кріп
Цибуля зелена
Дріжджі (свіжі) - 24 р
Рецепт:
Щоб приготувати булочки, нам потрібно дріжджове тісто. Я зазвичай роблю спочатку опару. Для цього в теплому молоці розчиняю дріжджі, цукор. Потім додаю кілька столових ложок борошна. Все це накриваю і ставлю в тепле місце, щоб піднялася «шапка». Дріжджі я брала свіжі 24 р.
В миску потрібно просіяти борошно, додати до неї сіль, опару, розм'якшене масло. Замісити тісто, затягнути миску з тістом плівкою і поставити в тепло приблизно на годину. Щоб тісто підійшло - збільшилася вдвічі.
У цей час приділимо увагу начинку. Зелену цибулю і кріп подрібнити. Сир змішати з яйцем і сіллю. Можна скористатися блендером, а можна просто змішати. Я люблю, коли трапляються у начинці шматочки сиру.
Зелений лук потрібно стушкувати на вершковому маслі (буквально 1ст.л.) кілька хвилин. Кількість лука ви можете брати за вашим смаком.
Сирну масу змішати з кропом і цибулею.
Тісто розділити на шматочки і рукою расплющіть на дошці. В середину покласти столову ложку начинки. Зібрати краю, защипнути і викласти на деко швом вниз.
Булочки залишити хвилин на 15 для вистійки.
Змастити верх булочок сметаною і відправити в духовку при температуре180* на 25-30 хвилин.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Лианда