Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
вершкове масло - 150 гр.
цукрова пудра - 3\\4 склянки
яйця - 2 шт.
сік лимонний - 2 ч. ложки
борошно пшеничне - 2 склянки
розпушувач для тесту - 1 ч. ложка
молоко - 1\\2 склянки
джем малиновий - 1\\2 склянки
збиті вершки густі - 1 1\\4 склянки
ванілін на кінчику ножа
Приготування:
Масло збити з цукровою пудрою до кремоподібної консистенції, додайте трохи збиті яйця, сік і кілька крапель ваніліну, розведеного гарячою водою. Збивайте масу ще 1-2 хвилини.
Перекладіть масляну суміш у велику миску, додайте просіяне борошно і молоко, перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
Порційні форми змастіть маслом, покласти по 1 столовій ложці суміші. Випікайте 10-15 хвилин при 180 С.
Готові кекси витримайте у формах 5 хвилин і охолодіть, виклавши на ґрати. Коли кекси охолонуть, виріжте зверху невеликі поглиблення, вирізані шматочки збережіть.
Заповніть кекси джемом, зверху випустіть вершки і накрийте "кришечками", посипте цукровою пудрою.
Приємного апетиту!