Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    вершкове масло - 150 гр.
    цукрова пудра - 3\\4 склянки
    яйця - 2 шт.
    сік лимонний - 2 ч. ложки
    борошно пшеничне - 2 склянки
    розпушувач для тесту - 1 ч. ложка
    молоко - 1\\2 склянки
    джем малиновий - 1\\2 склянки
    збиті вершки густі - 1 1\\4 склянки
    ванілін на кінчику ножа
    Приготування:
    Масло збити з цукровою пудрою до кремоподібної консистенції, додайте трохи збиті яйця, сік і кілька крапель ваніліну, розведеного гарячою водою. Збивайте масу ще 1-2 хвилини.
    Перекладіть масляну суміш у велику миску, додайте просіяне борошно і молоко, перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
    Порційні форми змастіть маслом, покласти по 1 столовій ложці суміші. Випікайте 10-15 хвилин при 180 С.
    Готові кекси витримайте у формах 5 хвилин і охолодіть, виклавши на ґрати. Коли кекси охолонуть, виріжте зверху невеликі поглиблення, вирізані шматочки збережіть.
    Заповніть кекси джемом, зверху випустіть вершки і накрийте "кришечками", посипте цукровою пудрою.
    Приємного апетиту!