Для цього кексу мені знадобився пакетик черемхового борошна. Кекс виходить шоколадного кольору, але особливий смак - черемховий. За бажанням в тісто можна додати молоті горіхи або родзинки.
Інгредієнти:
яйце - 4 шт.;
цукор - 200г;
вершкове масло - 200г;
борошно (пшеничне) - 200г;
черемхова борошно - 60г;
ванільна есенція - 1 ч.л.;
для глазурі:
чорний шоколад - 50г;
вершкове масло - 30г;
для прикраси: горіхи.
розм'якшене масло (кімнатної температури) додати цукор і збивати міксером до посветления.
Додати яйця по одному, кожен раз збиваючи масло до однорідності.
Тепер можна додати черемхове борошно і ванільну есенцію. Розмішати міксером до однорідності, додаючи пшеничне борошно.
Форму для кексу змастити вершковим маслом і припудрити борошном. Перекласти тісто у форму і випікати в прогрітій до 170 С духовці близько 1 години. Готовність перевірте дерев зубочисткою.
Для глазурі змішати на водяній бані масло і шматочки шоколаду. Полити шоколадною глазур'ю кекс і прикрасити горіхами.
Автор: Олена Покровська