Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • В морозилці завалялася упаковка листкового тесту? Це відмінний привід приготувати що-небудь неймовірно смачне і порадувати ароматною свіжою випічкою своїх домочадців! Я поділюся своїми улюбленими рецептами страв, основою для яких служить бездріжджове листкове тісто.
    Баклава (Пахлава)
    Баклава - це, мабуть, найпоширеніший десерт у східних країнах. Існує безліч різновидів і різних рецептів приготування це дуже смачної страви. Я поділюся своїм улюбленим рецептом.
    Він відрізняється легкістю і швидкістю в приготуванні, така баклава дуже улюблена своїми домашніми і дуже швидко з'їдається. Її головний недолік в тому, що вона дуже смачна і якщо ви стежите за фігурою, вам буде дуже складно встояти і не пригоститися парою шматочків!
    Для приготування нам знадобиться бездріжджове листкове тісто, волоські горіхи, мед, кориця і кардамон. Волоські горіхи потрібно дуже дрібно посікти, а потім змішати з невеликою кількістю кориці і кардамону. Начинка готова, тепер потрібно тонко листкове тісто розкачати. Чим тонше воно буде вище, тим більше шарів у вас вийде і тим, відповідно, буде смачніше і красивіше готова баклава.
    Розкачане тісто нарізаємо великими прямокутниками по формі листа, в якому буде випікатися баклава. Викладаємо туди тісто, чергуючи його шарами горіховою начинки, чим більше начинки, тим смачніше! Зверху накриваємо останнім прямокутником з листкового тіста і дуже акуратно нарізаємо нашу заготовку невеликими ромбиками, намагаючись не зачіпати ножем самий нижній шар.
    Відправляємо баклаву в розігріту духовку і чекаємо, поки вона підрум'яниться. Коли наша баклава придбає гарний золотистий відтінок, дістаємо її з духовки і дуже швидко, не дістаючи з листа, поки вона не охолола, поливаємо зверху медом по лініях розрізу. Не шкодуйте меду! Пам'ятайте, ми ж зовсім не додавали цукор, тому меду повинно бути достатньо, у мене йде близько 350 г меду на 500 г листкового тіста.
    Листкові булочки «равлики» з шоколадом
    Листкові булочки дуже швидко готуються і так само швидко з'їдаються. Щоб приготувати маленькі листкові булочки, наріжте нераскатанное листкове тісто невеликими прямокутними шматочками, приблизно два на п'ять сантиметрів. А тепер нам знадобиться плитка шоколаду. Можна використовувати будь-який шоколад, гіркий темний або молочний - як вам більше подобається. Поламаємо шоколадку на дрібні шматочки і загорнемо їх «равликами» у шматочки тіста. У кожен шматочок тіста я загортаю по 3-4 шматочка.
    Викладемо наших «равликів» на деко, трохи обсыплем зверху коричневим цукром і відправимо в заздалегідь нагріту духовку. Не кладіть булочки занадто близько один до одного, так як при випіканні вони небагато збільшаться в розмірах і можуть злипнутися. Як тільки булочки підрум'яняться, дістанемо їх з духовки й перекладемо в красиве блюдо або кошик. Щоб булочки довго залишалися м'якими і не підсохли, накрийте їх рушником, поки вони ще гарячі.
    Яблучний штрудель
    Листковий штрудель з яблуками, родзинками і горіхами - мій улюблений десерт. Для приготування нам знадобиться упаковка листкового тіста, одне сире яйце, чотири великих яблука, півсклянки коричневого цукру, трохи родзинок і мигдальні горіхи.
    Тісто потрібно тонко розкачати, яблука очистити від шкірки і сердцевинки і нарізати тонкими скибочками. Розкладаємо яблука на тесті, посипаємо цукром, родзинками і подрібненими горіхами. Акуратно звертаємо штрудель рулетом і змащуємо зверху збитим яйцем, щоб вийшла гарна золотиста скоринка.
    Зверху штрудель потрібно злегка наколоти вилкою і трохи посипати цукром - у вас вийде рум'яна карамельна скоринка. Відправляємо штрудель у розігріту духовку й випікаємо до готовності.
    Приємного апетиту!
    Автор: Вікторія Бєлкіна