Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
хлібопекарські дріжджі 1 пакетик (11 г)
вода тепла 1/4 склянки
мед 1-2 ст. л.
сироватка 0,5-0,6 л
яйце 1 шт.
сіль за смаком
оливкова олія 3 ст. л.
борошно приблизно 0,5-0,6 кг (+/-)
для начинки:
моцарелла 1 упаковка (200 г)
перець 1 шт.
зелень петрушки або кінзи
кунжут
яйце для змащення
У склянку налити теплою (але не гарячої!) води, висипати дріжджі. Дати постояти 15 хвилин і перемішати. В каструлю покласти мед. Влити теплу сироватку і розмішати в ній мед. Вбити яйце. Покласти сіль. Влити олію.
Додати дріжджі, розмішати. Невеликими порціями вводимо борошно. Борошна потрібно стільки ,щоб у вас вийшло м'яке, пружне тісто, однорідної текстури, добре що відходить від рук. Сформувати з тіста кулю.
Накрити рушником і поставити в тепле місце, щоб тісто збільшилася в 3-4 рази. Коли це відбудеться - "опустити" тісто з допомогою ножа, дати знову підійти і опустити, на третій підхід - можна приступати до здачі тесту.
Розділити тісто на 2-3 порції, кожну розкачати в коло. Для того, щоб коло вийшов більш рівним, виріжте його по колу великий тарілки. Розрізати його на 8 трикутників. Перець дрібно нарізати, перекласти в миску.
Додати дрібно нарізану зелень. Покласти тертий сир, перемішати, посолити. На товстий кінець трикутника покласти частина начинки. Скрутити тіста з начинкою в рогалик, як показано на фото.
Перекласти булочки на деко, застелений пергаментом і змащений маслом. Змастити булочки яйцем. Посипати насінням кунжуту.
Розігріти духовку до 200 градусів, поставити деко з булочками і випікати близько 30-35 хвилин до готовності. Подати рогалики до столу.
Приємного апетиту!