Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    хлібопекарські дріжджі 1 пакетик (11 г)
    вода тепла 1/4 склянки
    мед 1-2 ст. л.
    сироватка 0,5-0,6 л
    яйце 1 шт.
    сіль за смаком
    оливкова олія 3 ст. л.
    борошно приблизно 0,5-0,6 кг (+/-)
    для начинки:
    моцарелла 1 упаковка (200 г)
    перець 1 шт.
    зелень петрушки або кінзи
    кунжут
    яйце для змащення
    У склянку налити теплою (але не гарячої!) води, висипати дріжджі. Дати постояти 15 хвилин і перемішати. В каструлю покласти мед. Влити теплу сироватку і розмішати в ній мед. Вбити яйце. Покласти сіль. Влити олію.
    Додати дріжджі, розмішати. Невеликими порціями вводимо борошно. Борошна потрібно стільки ,щоб у вас вийшло м'яке, пружне тісто, однорідної текстури, добре що відходить від рук. Сформувати з тіста кулю.
    Накрити рушником і поставити в тепле місце, щоб тісто збільшилася в 3-4 рази. Коли це відбудеться - "опустити" тісто з допомогою ножа, дати знову підійти і опустити, на третій підхід - можна приступати до здачі тесту.
    Розділити тісто на 2-3 порції, кожну розкачати в коло. Для того, щоб коло вийшов більш рівним, виріжте його по колу великий тарілки. Розрізати його на 8 трикутників. Перець дрібно нарізати, перекласти в миску.
    Додати дрібно нарізану зелень. Покласти тертий сир, перемішати, посолити. На товстий кінець трикутника покласти частина начинки. Скрутити тіста з начинкою в рогалик, як показано на фото.
    Перекласти булочки на деко, застелений пергаментом і змащений маслом. Змастити булочки яйцем. Посипати насінням кунжуту.
    Розігріти духовку до 200 градусів, поставити деко з булочками і випікати близько 30-35 хвилин до готовності. Подати рогалики до столу.
    Приємного апетиту!