Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Осінь – пора овочів! І як же обійти увагою руду красуню гарбуз! До чого вона універсальна - і перше, і друге, і в десерт годиться. А вже випічка з неї завжди красива і смачна! Наприклад, пряники з гарбуза - м'які, ароматні, з хрусткими гарбузовим насінням зверху…
Інгредієнти:
Пюре (гарбузова) - 130 г
Масло вершкове - 40 г
Яйце - 1 шт
Борошно пшеничне - 200 г
Розпушувач тесту - 1,5 ч. л.
Цукор - 80 г
Ванільний цукор - 1 пакет.
Кориця - 1/2 ч. л.
Імбир (мелений) - 1/2 ч. л.
Сіль
Кардамон (або мелений - 1/3 ч.л.) - 3 шт
гарбузове Насіння (в тісто - 20г; для посипання - 20г) - 40 г
Сметана (для змащування) - 3 ст. л.
Приготування:
Гарбуз запекти в духовці або мікрохвильовці. Розім'яти її в пюре. Борошно розтерти руками з вершковим маслом.
Додати розпушувач, яйце, гарбузове пюре, гарбузове насіння, цукор, сіль, спеції, ванільний цукор. Кардамон розтерти в ступці. І все добре перемішати.
Тісто має бути м'яким і в міру липким.
Столовою ложкою викласти тісто на деко. Попередньо деко застелити папером для випічки або силіконовим килимком.
Пряники змастити сметаною і обсипати гарбузовим насінням. Насіння крупно порубати ножем. Випікати 20-25 хвилин при температурі 180*.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Лианда