Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Зараз починається сезон гарбуза і я хочу запропонувати вам рецепт незвичайного і дуже смачного лепешняку,яким я користуюся 2 роки. За смаком він дуже схожий на східну солодкість і те, що у складі є гарбуз, ніхто не здогадується. А ще у складі цього лепешняку немає борошна, яєць і масла.
    Інгредієнти:
    Гарбуз (натерта на дрібну терку) - 2 склянки;
    Кефір - 250 мл;
    Манна крупа - 1.5 склянки;
    Розпушувач - 1.5 ч.л.;
    Цукор (1 стакан для сиропу,0.5 скл. в тісто) - 1.5 склянки;
    Вода (для сиропу) - 0.5 склянки;
    Лимон (цедра в тісто,сік в сироп) - 1 шт;
    Кокосова стружка (для посипання) - 1 упак.;
    олія (для змащування форми) ;
    Все слід робити дуже швидко. Духовку відразу включити на 180 градусів, щоб вона нагрілася. Змішати всі інгредієнти - гарбуз, цукор, манку, розпушувач, кефір і лимонну цедру,добре перемішати і вилити у форму, змащену маслом.
    Манка не повинна набрякнути, інакше тісто буде дуже щільним і втратить легкість.
    Відправляємо в розігріту духовку на 40-45 хвилин.
    У цей час зваримо сироп.
    Для цього змішаємо воду,цукор і лимонний сік,доведемо до кипіння й будемо варити 3 минуты.Выключаем і дати охолонути.
    Готовність лепешняку перевіряємо дерев'яної лучиной.Заливаем гарячий манник холодним сиропом і посипаємо кокосовою стружкою.
    Нехай вас не лякає те, що манник буде плавати в сиропі,буквально через 30-40 хвилин він все вбере в себе і нам залишиться приготувати чай і насолоджуватися неймовірно смачною солодкістю.
    Приємного чаювання!
    Фото і рецепт: lakshmi