Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Зараз починається сезон гарбуза і я хочу запропонувати вам рецепт незвичайного і дуже смачного лепешняку,яким я користуюся 2 роки. За смаком він дуже схожий на східну солодкість і те, що у складі є гарбуз, ніхто не здогадується. А ще у складі цього лепешняку немає борошна, яєць і масла.
Інгредієнти:
Гарбуз (натерта на дрібну терку) - 2 склянки;
Кефір - 250 мл;
Манна крупа - 1.5 склянки;
Розпушувач - 1.5 ч.л.;
Цукор (1 стакан для сиропу,0.5 скл. в тісто) - 1.5 склянки;
Вода (для сиропу) - 0.5 склянки;
Лимон (цедра в тісто,сік в сироп) - 1 шт;
Кокосова стружка (для посипання) - 1 упак.;
олія (для змащування форми) ;
Все слід робити дуже швидко. Духовку відразу включити на 180 градусів, щоб вона нагрілася. Змішати всі інгредієнти - гарбуз, цукор, манку, розпушувач, кефір і лимонну цедру,добре перемішати і вилити у форму, змащену маслом.
Манка не повинна набрякнути, інакше тісто буде дуже щільним і втратить легкість.
Відправляємо в розігріту духовку на 40-45 хвилин.
У цей час зваримо сироп.
Для цього змішаємо воду,цукор і лимонний сік,доведемо до кипіння й будемо варити 3 минуты.Выключаем і дати охолонути.
Готовність лепешняку перевіряємо дерев'яної лучиной.Заливаем гарячий манник холодним сиропом і посипаємо кокосовою стружкою.
Нехай вас не лякає те, що манник буде плавати в сиропі,буквально через 30-40 хвилин він все вбере в себе і нам залишиться приготувати чай і насолоджуватися неймовірно смачною солодкістю.
Приємного чаювання!
Фото і рецепт: lakshmi