Гужеры - це заварні булочки з різними добавками. А вирішила приготувати для гужеров начинку з вершкового крему з підкопченої сьомгою і огірком (свіжим, але можна маринованою). Вийшла закуска, яка не тільки добре виглядає на столі, але і просто смачно.
для тіста:
вода (або молоко) - 250 мл;
вершкове масло - 100г;
борошно - 160г;
яйце - 5 шт.;
сир (Эмменталер) - 160г;
сіль морська) - 1 ч.л.;
мускатний горіх,
чорний перець - за смаком;
для прикраси:
кунжут (світлий) - 1-2 ч.л.;
для начинки:
сьомга (підкопчений) - 300г;
вершковий сир (філадельфія) - 500 мл;
огірок (свіжий або маринований) - 1 шт.;
кріп - за смаком;
желатин – 14г;
сіль - 1/2-1 ч.л.
Філе підкопченої червоної риби нарізати дрібними шматочками. Кропу вимити, обсушити на рушник і дрібно посікти. З огірка зрізати шкірку, вирізати насіння і натерти на крупній тертці. Віджати з тертих огірків сік.
Для начинки желатин насипати в миску, додати кілька ложок холодної води (або огірковий сік) і залишити приблизно на 30 хвилин.
Змішати вершковий сир, рибу і кріп. Додати приблизно 1/2 чайної ложки дрібної солі.
Миску з желатином перенести на водяну баню, дочекатися, коли желатин розплавитися (не кип'ятити!) і цівкою, помішуючи додати в рибну суміш. Прибрати миску з начинкою в холодильник на 30-60 хвилин, щоб начинка загусла.
У кожної заварний булочки зрізати верхівку.
Наповнити гужеры начинкою (по 1-2 ч.л.), накрити зрізаною верхівкою і сервірувати на тарілі. Закуска готова.
Автор: Олена Покровська