Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Гужеры - закусочні булочки з заварного тіста з додаванням сиру. Їх подають ще теплими до провину. При бажанні охололи булочки можна заповнити начинкою, наприклад, вершковим сиром або густої сметаною з додаванням малосольною сьомги і зелені.
    Інгредієнти:
    вода (або молоко) - 250 мл;
    вершкове масло - 100г;
    борошно - 160г;
    яйце - 5 шт.;
    сир (Эмменталер) - 160г;
    сіль морська) - 1 ч.л.;
    мускатний горіх, чорний перець - за смаком;
    для прикраси: кунжут (світлий) - 1-2 ч.л.
    Сир нарізати кубиками зі стороною 5х5 мм.
    Приготування:
    Основа гужеров - заварне тісто. Для його приготування покласти в каструлю олія, сіль, тертий мускатний горіх і перець, влити теплу воду. Поставити каструлю на вогонь, довести воду до кипіння, зменшити вогонь і почекати, поки масло не розтане. Зняти з вогню і додати всю борошно.
    Повернути каструлю з тестом на вогонь, тримати, постійно помішуючи, поки тісто не стане однорідною і не почне відставати від бортів каструлі. Зняти з плити.
    Перекласти тісто в миску, додати 4 яйця по одному. П'яте яйце трохи збити, половину вилити в тісто, половину залишити для змащування гужеров, щоб після випічки вийшла гарна скоринка. Міксером добре перемішуємо. Додати нарізану кубиками сир.
    На деко, застелений пергаментом, двома чайними ложками викласти невеликі округлі шматочки тіста. Змастити збитим яйцем і посипати кунжутом. Випікати в попередньо прогрітій до 200 З духовки близько 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 З піч і ще близько 15 хвилин. Готовим гужеры дати охолонути на листі.
    Автор: Олена Покровська