Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Тісто:
* вершкове масло (кімнатної температури) - 150 гр;
* борошно - 300 гр;
* сіль - 1/2 ч.л.;
* вода - 2 ст.л.
Начинка:
* смажена куряча печінка - 250 гр;
* салат з брокколі (або просто відварна брокколі - маленький вилок).
Заливка:
* яйця - 3 шт;
* вершки 22% - 200 мл;
* будь-який твердий сир - 150 гр;
* сіль.
Відмірюємо 300 гр борошна. Відправляємо в кухонний комбайн вершкове масло, борошно та сіль. Перемішуємо. Потім вливаємо воду і знову заважаємо.
Якщо немає комбайна, можна тісто перетирати руками в крихту, потім додати води і замісити його. Але з комбайном швидше.
Тісто вийде крошистое, розкладаємо по дну роз'ємною форми, приминаючи пальцями і формуючи бортики висотою до 3 см. Прибираємо в холодильник на 15 хвилин.
Курячу печінку моєму, очищаємо від плівок і прожилок. На розігрітій з рослинним маслом сковорідці обсмажуємо печінка на досить інтенсивному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.
Солимо й перчимо в процесі смаження, щоб печінка залишилася м'якою. Готовність перевіряємо, розрізавши одну печінку - вона всередині не повинна бути бордовій, якщо сіра з рожевим відтінком - готово. Дати охолонути.
Ставимо на вогонь каструлю з водою. У брокколі відрізаємо ніжку, очищаємо її (обрізаємо верхню шкірочку) і нарізати невеликими кубиками. А вилок нарізаємо на довгі сегменти. Кидаємо брокколі киплячу підсолену воду, після повторного закипання варимо ще три хвилини. Потім зливаємо. Дати охолонути.
Також можна посмажити порізану цибулину (1 шт) на розігрітій з рослинним маслом сковорідці (після печінки) і змішати з начинкою.
Відрізаємо шматок фольги, довжиною 25-30 см і ріжемо його уздовж навпіл - виходять дві довгі смужки. Застилаємо ними краю форми таким чином, щоб один бік смужки фольги стосувався дна форми з тістом, а інший йшов за край форми, щоб фольга трималася (сподіваюся, зрозуміло, дивимося фото). Однією смужкою одну половину форми, інший - іншу.
Потім відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Після закінчення часу дістаємо.
Поки нарізаємо смажену курячу печінку на скибочки. Змішуємо її з салатом.
Або з відварною брокколі і пожаренным цибулею. Викладаємо на наше тісто з духовки.
Робимо заливку. Розмішуємо в мисці віночком яйця (збивати не потрібно).
Додаємо вершки, сіль і трьом на крупній тертці сир (у мене чеддер).Заливаем квш. Тепер розумієте, навіщо ми робили такі високі борти?
Відправляємо його в ті ж самі 180 градусів хвилин на 30, стежимо - до золотистого кольору.
Його можна їсти як теплим, так і холодним.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна