Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
вівсяні пластівці дрібного помелу - 1 склянка (у мене "Ясно сонечко" №3);
борошно - 2/3 склянки;
розпушувач - 1 ч.л.;
вершкове масло - 100 гр;
холодне молоко - 1/4 склянки;
сіль;
кабачок - 1 або 2 маленьких;
болгарський перець - 1 шт;
цибуля порей - 10 см;
цибуля - 1 шт;
оливкова олія - 2 ст.л.;
прованські трави - 1 ч.л.;
вершки - 1 склянка;
яйця - 2 шт;
сир - 150 гр.
Для зовсім "лайт" варіанти заберіть з заливки сир. Я дозволила собі радість.
кухонний комбайн відправляємо вівсяні пластівці, борошно, олія, розпушувач, молоко і 1/2 ч.л. солі. Перемішуємо.
Тісто повинно скататься в кулю. Якщо цього не сталося, додайте ще трохи борошна. До речі, воно чудово смачно пахне!
У форму діаметром 26 см викладаємо тісто і розминаємо його пальцями по дну, формуючи досить високі борти. Ставимо в холодильник хвилин на 20-30. Поки займемося начинкою.
Нарізаємо порей колечками, звичайний цибулю смужками.
На розігрітій з оливковим маслом сковороду обсмажуємо цибулю пару хвилин.
Поки нарізаємо перець тоненькою соломкою.
Відправляємо його до цибулі. Ще пару хвилин смажимо.
Кабачок ріжемо тонкими пластинками.
Відправляємо його в сковорідку. Посипаємо прованськими травами. Перемішуємо, накриваємо кришкою й тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин, помішуючи. В середині часу посолимо.
Коли овочі стануть м'якими - готово. Тим часом дістанемо наше тісто з холодильника і відправимо його в розігрітій до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Зробимо заливку. Виливаємо вершки в миску, туди ж відправляємо яйця, додаємо щіпку солі, перемішуємо.
Сир трьом на крупній тертці.
Відправляємо його в вершки.
Дістаємо наше рум'яне тісто з духовки.
Наповнюємо його начинкою.
Зверху заливання. І знову в духовку хвилин на 20-25, дивіться.
До золотистого кольору.
Даємо трохи охолонути. Проводимо ножем вздовж стінок форми і відкриваємо її. Їмо.
до Речі, холодний він теж винятково смачний!
Фото і рецепт: Ольга