Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* Борошно пшеничне (вищий сорт) - 100 г
* цукор-пісок - 120 г
* ванільний Цукор - 1 ч. л.
* Молоко сухе - 30 г
* Розпушувач (1 ч.л. без гірки) - 4 г
* Масло вершкове (розм'якшене) - 80 г
* Яйце куряче - 1 шт
* Вершки - 100 мл
* Пудра цукрова - 100 г
* Сік лимона - 3-5 ч. л.
Приготування:
Для початку я дістаю з холодильника вершкове масло, і включаю духовку, нехай нагріваються.
А поки вони гріються, просеиваю в миску борошно, додаю розпушувач, цукор-пісок, ванільний цукор (у мене він із натуральної подрібненої ваніллю) і сухе молоко. Всі змішую.
Потім додаю до цієї суміші розм'якшене масло (якщо не встигло досить нагрітися, я ставлю його на 5-10 секунд в мікрохвильову піч). І розтираю його лопаткою в крихту. Можна, звичайно, замінити масло маргарином, але з маслом краще.
Потім додати яйце і вершки (будь-який жирності, можна навіть молоко, але найбільш насичений молочний смак додають, звичайно ж, жирні вершки).
І все це змішую міксером, на повільній швидкості, без фанатизму (НЕ збиваю).
Розкладаю масу по 12-ти силіконовим формах. Вже перевірено, що якщо тесту у формі багато, то при випіканні воно обов'язково витече і заллє деко. Тому заповнюю формочки приблизно наполовину (я кладу не більше 2 ст.л. у форму).
І відправляю вже в розігріту приблизно до 180 градусів духовку хвилин на 15-20 до сухий зубочистки. Важливо не перетримати, інакше денце пригорить, а зверху капкейки покриються цукрового скоринкою.
Орієнтуйтеся на свою духовку! У мене газова, гріє тільки знизу. Тому градуси і час - зразкове.
Ось вони, вже готові. Залишилося остудити, вийняти з форм, і покрити глазур'ю.
Для глазурі в цукрову пудру додаю 3 ч.л. лимонного соку, дивлюся по густоті. Якщо потрібно, додаю ще сік. Звичайно йде 5 ч.л. соку.
Змащую капкейки глазур'ю, даю їй трохи підсохнути. Вона стає гладенька.
Залишилося найприємніше - покликати родину до столу і разом насолодитися ніжними, як шовк, молочними капкейками.
Напій до них можна будь-який, але, як мені здається, краще всього вони гармонують з кавою.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: nesmeiana