Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
для тіста:
борошно самоподнимающаяся 110 г або борошно 110 г + 1/1 ч. л. розпушувача
мак 1 ч. л.
борошно пшеничне 95 г
вершкове масло 125 г
яйця 2 шт.
цукровий пісок 220 р
молоко кімнатної температури 125 мл
ванільний екстракт 1/2 ч. л.
для крему:
сметана 30% жирності 2 ст. л.
сир філадельфія 2 ст. л.
полуниця 6-7 ягід і 6 ягід для прикраси
цукровий пісок або пудра за смаком
паперові форми для випічки
У мисці змішати обидва види борошна. Всипати в суміш борошна мак, перемішати. В чаші міксера збити вершкове масло до однорідного стану. Всипати цукровий пісок, збити до однорідної маси. Додати ванільний екстракт.
Продовжуючи збивати вбити по одному яйця. Всипати борошняну суміш, продовжуючи розмішувати міксером. В останню чергу влити молоко, перемішати до однорідної маси.
Вставити паперові формочки у форми для кексів. Заповнити форми тестом на 2/3 висоти. Духовку розігріти до 180-200 градусів, поставити форму з кексами і випікати до готовності близько 30 хвилин.
Готовність перевірити за допомогою шпажки. В миску покласти філадельфію, сметану. Всипати пісок. Покласти дрібно нарізані ягоди полуниці.
Збити всі в однорідну масу. Готові капкейки остудити, нанести крем, прикрасити ягоди полуниці.