Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    для тіста:
    борошно самоподнимающаяся 110 г або борошно 110 г + 1/1 ч. л. розпушувача
    мак 1 ч. л.
    борошно пшеничне 95 г
    вершкове масло 125 г
    яйця 2 шт.
    цукровий пісок 220 р
    молоко кімнатної температури 125 мл
    ванільний екстракт 1/2 ч. л.
    для крему:
    сметана 30% жирності 2 ст. л.
    сир філадельфія 2 ст. л.
    полуниця 6-7 ягід і 6 ягід для прикраси
    цукровий пісок або пудра за смаком
    паперові форми для випічки
    У мисці змішати обидва види борошна. Всипати в суміш борошна мак, перемішати. В чаші міксера збити вершкове масло до однорідного стану. Всипати цукровий пісок, збити до однорідної маси. Додати ванільний екстракт.
    Продовжуючи збивати вбити по одному яйця. Всипати борошняну суміш, продовжуючи розмішувати міксером. В останню чергу влити молоко, перемішати до однорідної маси.
    Вставити паперові формочки у форми для кексів. Заповнити форми тестом на 2/3 висоти. Духовку розігріти до 180-200 градусів, поставити форму з кексами і випікати до готовності близько 30 хвилин.
    Готовність перевірити за допомогою шпажки. В миску покласти філадельфію, сметану. Всипати пісок. Покласти дрібно нарізані ягоди полуниці.
    Збити всі в однорідну масу. Готові капкейки остудити, нанести крем, прикрасити ягоди полуниці.