Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти (12 кексів):
* ізюм - 1/2 склянки;
* яйця - 3 шт;
* тростинний цукор - склянка;
* кефір - 1 склянка;
* вершкове масло - 100 гр;
* борошно - 2 склянки і трохи для присипки родзинок;
* розпушувач - 1 пакетик;
* ванільний екстракт - 1 ч.л.
* сіль - щіпка.
Родзинки замочуємо в склянці гарячої води.
Збиваємо яйця з цукром. Додаємо кефір, перемішуємо.
Потім додаємо розм'якшене масло, знову перемішуємо.
Просіваємо в нашу миску борошно з розпушувачем і сіллю, перемішуємо. Додаємо ванільний екстракт (можна замінити ванільним цукром).
Зливаємо родзинки, посипаємо його трохи борошном, щоб він рівномірно розподілилися в кексах і не осів весь на дно.
Втручається родзинки до інших інгредієнтів.
У формочки для кексів кладемо порційні папірці. Якщо таких немає, змастіть пензликом з рослинним маслом.
Розподіляємо тісто по формах. Дуже зручно робити це за допомогою ложки для морозива.
Відправляємо кекси в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 20 - стежте, до золотистого кольору.
Готові кекси посипаємо цукровою пудрою.
Увага! Знищуються за лічені хвилини!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна