Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ці коржі такі повітряні, пишні коржі хоббіти подають на стіл з жару з золотавим медом або джемом. Від такої смакоти день стане веселіше і яскравіше.
Інгредієнти:
На 13 коржів:
240 г непросіяного борошна
1 1/2 ч. ложки розпушувача
1/2 ч. ложки питної соди
1/2 ч. ложки солі
60 г вершкового масла або маргарину
175 мл кефіру або кислого молока
Інструкції:
1. Нагрійте духовку до 230С. У великій мисці змішайте борошно і наступні 3 інгредієнта. Порубайте масло і борошно до стану великих крихт.
2. Додайте кефір. Швидко перемішайте тісто. Покладіть його на стіл, злегка посипати борошном, добре вимісіть. Розкачайте тісто качалкою до товщини 2 см.
3. Круглої виїмкою для тесту діаметром 5 см виріжте коржики. Зберіть обрізки тесту. Розкачайте його і виріжте нові коржики.
коржика Покладіть на змазане жиром деко на відстані 2-3 см один від одного. Печіть 12-14 хвилин, поки коржі трохи не зарум'яняться. Подавайте на стіл теплими.