Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ці коржі такі повітряні, пишні коржі хоббіти подають на стіл з жару з золотавим медом або джемом. Від такої смакоти день стане веселіше і яскравіше.
    Інгредієнти:
    На 13 коржів:
    240 г непросіяного борошна
    1 1/2 ч. ложки розпушувача
    1/2 ч. ложки питної соди
    1/2 ч. ложки солі
    60 г вершкового масла або маргарину
    175 мл кефіру або кислого молока
    Інструкції:
    1. Нагрійте духовку до 230С. У великій мисці змішайте борошно і наступні 3 інгредієнта. Порубайте масло і борошно до стану великих крихт.
    2. Додайте кефір. Швидко перемішайте тісто. Покладіть його на стіл, злегка посипати борошном, добре вимісіть. Розкачайте тісто качалкою до товщини 2 см.
    3. Круглої виїмкою для тесту діаметром 5 см виріжте коржики. Зберіть обрізки тесту. Розкачайте його і виріжте нові коржики.
    коржика Покладіть на змазане жиром деко на відстані 2-3 см один від одного. Печіть 12-14 хвилин, поки коржі трохи не зарум'яняться. Подавайте на стіл теплими.