Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
1 кг борошна пшеничного вищого сорту,
1/2 л молока 2.5%-ной жирності.,
5 яєць курячих сирих,
300 г несолоного масла вершкового,
1 лимон,
100 г родзинок,
10 г сухих дріжджів швидкодіючих,
200 г цукру,
рослинна олія,
2 яєчних білка (для глазурі),
100 г цукру (для глазурі).
Приготування:
Дріжджі розвести в половині молока. Додати кілька столових ложок цукру і 100 г борошна. Перемішати і дати опарі постояти 1 годину.
Жовтки збити з цукром. Додати цедру лимона.
жовтки додати опару, розтоплене вершкове масло, розмочений родзинки, сіль.
Білки збити і частинами додати в тісто.
Потроху додаючи борошно замішувати тісто.
Дати тесту відпочити пару годин і розкласти по змазаним рослинним маслом, форм на 1 частини. Випікати в духовці при 180 градусів З приблизно 1 годину.
Вийняти з форми, загорнути в рушник і дати відпочити. Збити білки з цукром і полити зверху паски.
Прикрасити конфетті.
Приємного апетиту! Христос Воскрес!