Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Мафіни на йогурті з додаванням крохмалю вийдуть легкі і повітряні. Вкраплення ягід журавлини додадуть цікаву кислинки.
Інгредієнти на 15-17 штук:
борошно пшеничне - 300 г;
крохмаль - 3 столові ложки;
розпушувач - 11 г (1 пакетик);
вершкове масло - 100 г;
рослинна олія - 50 мл;
яйця - 3 штуки;
цукровий пісок - 250 г;
йогурт - 200 г;
журавлина свіжа - 125 г;
цукрова пудра для прикраси.
Журавлину перебрати від лісових смітинок, промити, обсушити.
Розм'якшене масло розтерти з цукром, додати по одному яйця. Перемішати, додати йогурт, ще раз перемішати. Борошно, розпушувач, крохмаль змішати і просіяти.
В яєчну масу ввести половину порції борошна з крохмалем, перемішати з допомогою міксера, влити олію, знову перемішати і додати решту борошна з крохмалем. Тісто перемішати до однорідної, додати журавлину.
Акуратно перемішати тісто з журавлиною і розкласти по паперовим формах, заповнюючи їх на 2/3 висоти.
Піч у попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 25 хвилин. Гарячі мафіни з журавлиною вийняти з форми і охолодити на решітці.
Охолоджені кекси посипати цукровою пудрою і подати до чаю.
Фото і рецепт: Господиня